Wang Yi ve Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi görüştü

ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Ofisi Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dış Bağlar Komitesi Ofisi Yöneticisi Wang Yi dün başşehir Beijing’de Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ile görüştü.

Wang Yi, mevcut Çin-Japonya bağlarının genel olarak istikrarlı olduğunu, lakin vakit zaman sıkıntılar ortaya çıktığını söyledi.

Wang şöyle konuştu:

“Bunun temel nedeni, Japonya'daki kimi güçlerin ABD'yi takip ederek yanlış bir Çin siyaseti uygulaması ve Çin'in temel çıkarlarını ilgilendiren mevzularda karalama ve provokasyon teşebbüslerinde bulunmasıdır. Bu teşebbüsler, stratejik olarak dar görüşlü, politik olarak yanlış ve diplomatik bakımdan rasyonel değildir. Japonya siyasetinin devamlılığını ve istikrarını sürdüren Çin, Japonya’yla bir arada iki ülke ortasında imzalanan dört siyasi doküman temelinde yeni periyoda uygun bir Çin-Japon bağlantısını kurmak için çalışmaya hazır. Japonya'nın, iki ülke ortasında varılan ‘birbirini iş birliği ortağı olarak görme ve birbirine tehdit oluşturmama’ unsurunu yerine getirmek için somut harekete geçmesini ve ikili bağları güzelleştirerek daha uygun bir halde geliştirmesini bekliyoruz.”

Kaynak Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı


03.04.2023 18:36:03