Xi Jinping ünlü Arap sanatçıların mektubuna cevap verdi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, “İpek Yolu: Sanatkarların Randevusu” aktifliklerine katılan Arap sanatkarların mektubuna karşılık verdi. Xi, sanatkarları Çin ile Arap halkları ortasındaki dostluğun pekiştirilmesine yeni katkı sağlamak için daha fazla seçkin eser yaratmaya çağırdı.

Xi, antik İpek Yolu’nun başlamasından Jenerasyon ve Yol ortak inşasına kadar Çin ve Arap medeniyetleri ortasındaki bin yıllık bağlantının gerçekleştirildiğini ve iki medeniyet ortasındaki karşılıklı öğrenmelerin artık sık sık konuşulan tarih haline geldiğini söyledi.

Geçen yılın sonunda düzenlenen birinci Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’nde yeni periyotta Çin-Arap baht birliğinin kapsamlı bir halde oluşumunun ele alındığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Xi, Çin-Arap ilgilerinin gelişiminin yeni bir tarihi başlangıçta yer aldığını hatırlattı.

Xi, daha fazla Arap sanatkarın Çin’i ziyaret edip iki ülke ortasındaki irtibatı ilerletmek için sanatsal eserler yaratmalarını ve Çin’deki tecrübelerini paylaşmalarını temenni etti. Xi, bu sayede daha fazla Arap dostunun Çin hakkında bilgi edinip Çin halkıyla birlikte yeni periyotta Çin-Arap medeniyetleri ortasındaki bağlantı ve karşılıklı öğrenmenin yeni sayfasını yazmalarını arzuladığını lisana getirdi.

Çin’de düzenlenen “İpek Yolu: Sanatkarların Randevusu” aktifliklerine katılan 50'den fazla Arap sanatçı, kısa müddet evvel birlikte Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e mektup göndererek son 10 yılda Çin’de katıldıkları etkinliklerden kazanımlarını ve hislerini paylaştı. Sanatkarlar, mektupta iki halk ortasındaki gönül bağının artırılmasına katkı yapma dileğini da lisana getirdiler.

Şimdiye kadar 22 Arap ülkesinden 100'den fazla sanatçı, Çin’de düzenlenen “İpek Yolu: Sanatkarların Randevusu” aktifliklerine katılarak fotoğraf, heykel ve seramik dahil olmak üzere 487 yapıta imza attı.

Kaynak Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı


03.04.2023 18:36:07