Yapıcıoğlu: “Yardım çalışmalarında milletimiz çok iyi bir sınav verdi”

HÜDA PAR Genel Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu: “Yardım çalışmalarında milletimiz çok yeterli bir imtihan verdi. Bilhassa, Sivil Toplum Kuruluşları yardım faaliyetlerinde bulunan dernekler ve vakıflar çok önemli bir efor ortaya koydular. Elhamdülillah bu tahminen bizim için bir teselli kaynağı oldu.” dedi.

Kilis merkezde çok büyük yıkımın olmadığını belirten Yapıcıoğlu “16 gün evvel çok büyük bir sarsıntı tahminen tarihte eşi gibisi çok az olan iki başka sarsıntıda birkaç saat ortayla 11 ilimiz etkilendi. Tahminen bu zelzele bölgesi içerisindeki 11 vilayetten en az etkilenenlerden bir tanesi Kilis. Şükürler olsun ki Kilis merkezde yalnızca bir tek bina yıkıldı, çok büyük bir yıkım olmadı. Ama maalesef o binada iki can kaybı var. Bir de ilçeleri ile birlikte Kilis genelinde toplam 10 can kaybı vardı. 40 binin üzerinde tahminen yetkili makamlardan habersiz bir formda defnedilenleri de dahil ettiğimizde tahminen 50 binin üzerinde can kaybının olduğu bir felakette yalnızca 10 can kaybıyla kurtulmuş olmak şükredecek bir şey;  keşke onlar da olmasaydı. Ancak dediğim üzere çapı çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Allah bir daha bu türlü acılar yaşatmasın ben bu vesile ile bir sefer daha hem Kilis’te hem de öteki vilayetlerde bu sarsıntı felaketinde hayatını kaybetmiş vefat etmiş bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavisi hala devam eden yaralılarımız var, onlara da acil şifalar diliyorum geride kalanlara güzel uzun ömürler ve sabırlar diliyorum.” tabirini kullandı.

“Kilis yaralarını çabuk sarmış”

Kilis’te yaraların çabuk sarıldığını belirten HÜDA PAR Genel Lideri Yapıcıoğlu, “Kilis’te dediğim üzere yıkılan bir tek bina vardı. O binanın enkazına gittik, civarda hasarlı birtakım binalar vardı. Vatandaşlardan taleplerini aldık ve daha sonra burada stadyumda kurulan çadır kentte kalan vatandaşları ziyaret ettik. Yaralarını en çabuk saran vilayetlerden bir tanesi Kilis’ti. O yüzden tahminen bizim buraya gelmemiz de gecikti. Kilis birinci günden süratlice toparlanma sürecine girdi. Lakin bir geçmiş olsun ziyareti mahiyetinde buraya geldik. Buradaki vatandaşlarımızın zahmetlerini yerinde tespit edip elimizden bir şey geliyorsa onu yapmaya, hiçbir şey gelmiyorsa en azından bir teselli olmaya bir başsağlığı dilime geldik.” Sözlerini kullandı.

“Bu yaralar bütünüyle sarılıncaya kadar da İnşallah biz bu seyahatlerimize devam edeceğiz”

Yaralar sarılıncaya kadar depremzedelerle bir ortaya geleceklerini belirten Yapıcıoğlu, “Evet devam ediyoruz zelzele bölgelerini, öbür vilayetleri bu yaralar bütünüyle sarılıncaya kadar da İnşaallah biz bu seyahatlerimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza dokunmaya onlarla hem hal olmaya onların badirelerini gidermek için elimizden gelen çabayı ortaya koymaya uğraş sarf edeceğiz. Dediğim üzere, Kilis yaralarını çabuk sarmış, hala çadırlarda kalan vatandaşlar var, meskenleri hasarlı olanlar ya da konutlarına gitmeye korkanlar. Bilhassa  Hatay’daki sarsıntıda daha evvel hasar almış binalarda kimilerinin yıkılması ve enkaz altında birkaç vatandaşımızın daha hayatını kaybetmesi can vermesi insanımızdaki kaygıyı arttırdı. Bir an evvel olağanda dönmeli, bu psikolojiden kurtulmak gerekiyor.” dedi.

Depremin birinci anlarından itibaren depremzedelerin yardımına koşan; STK’lara ve arama-kurtarma gruplarına teşekkür eden Yapıcıoğlu: “Yardım çalışmalarında milletimiz çok uygun bir imtihan verdi. Bilhassa sivil toplum kuruluşları yardım faaliyetlerinde bulunan dernekler ve vakıflar çok önemli bir gayret ortaya koydular. Elhamdülillah bu tahminen bizim için bir teselli kaynağı oldu. Bunun haricinde zelzelede yıkıntıların ortasında bir kişiyi daha canlı çıkarabilir miyim diye insanüstü bir çaba ortaya koyan yerli yabancı bütün enkaz kaldırma yahut arama kurtarma çalışmalarında misyon alan herkese ben milletim ismine bir defa daha teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bunu bir defa daha belirtmek isterim.” Tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


22.02.2023 21:34:05