Yaşam kalitesini artırmanın yolu: Ozon terapisi

Atmosfer katmanında bulunun ozon gazı, güneşin yüksek güçlü, ziyanlı ışınlarına karşı bir kalkan vazifesi görürken, dezenfekte edici özelliğinden ötürü suların temizlenmesi üzere endüstrideki birçok süreçte kullanılıyor. Oda sıcaklığında gaz formunda olan ve üç oksijen atomundan oluşan ozon (O3),bir molekül ve oksijenden (O2) daha yüksek bir güç taşıdığı için ise tıpta tedavi formüllerini destekleyecek uygulamalara dönüştürülüyor. Sıhhat alanında özel jeneratörlerde saf oksijenden üretilen bu gaz, güçlü okside edici özelliğe sahip olduğu için ozon terapisiyle insan bedenindeki mikroorganizmaları öldürüp, toksinleri nötralize ediyor.

Ozon uygulaması pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor”

Ozon uygulamasının hücre yenileyici özelliğe sahip olduğunu vurgulayan Yaman Cerrahi Tıp Merkezi uzman doktorlarından Dr. Ethem Akkol, bu uygulamanın pek çok sıhhat problemini tedavi edebildiğini şu sözlerle açıkladı: “Ozon terapisi, bedende oksidatif gerilimin arttığı durumlarda antioksidan sistemleri destekleyerek hücre içi bağlantısı düzenler. Yangısal (enflamatuvar) süreçleri azaltır. Bu sayede, bilhassa immün düzeneğinin ön planda yer aldığı, enfeksiyon, iskemik, yara güzelleşmesi ve romatizma üzere hastalıkların tedavisine katkıda bulunur. Kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini ve kan akışkanlığını artırdığı için oksijen yetersizliğine bağlı gelişen hastalıkların güzelleşmesinde aktif bir rol oynar.”

“Dolaşım ve teneffüs sistemi hastalıklarında da etkili”

Bu tesirli uygulamanın, ozon gazının antiviral, antibakteriyel, deveranı uyarıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici tesirlerinden faydalanılarak geliştirildiğini belirten Yaman Cerrahi Tıp Merkezi uzman doktorlarından Dr. Ethem Akkol, kelamlarına şöyle devam etti:

“İlk olarak 19. yüzyılın sonlarında Alman tabipler tarafından geliştirilen ve daha sonra Avrupa ve Amerika’da süratle yaygınlaşan ozon terapisi, günümüzde dünyanın birçok ülkesinde pek çok hastalığın tedavisine kullanılan bir sistem haline geldi. Damar genişletici tesiriyle damar tıkanıklığı riskini azaltan tedavi, yağ hücreleriyle etkileşerek bölgesel yağ yakımına yardımcı oluyor. Kan şekeri düzeylerini düşürür ve eklem ağrılarını hafifletiyor. Kronik hastalıkların güzelleşme sürecini hızlandırıyor. Ayrıyeten, bel ve boyun fıtığı, iskemik kalp hastalığı, kanser, migren, kolesterol, cilt lezyonları, yanıklar, göz ve diş hastalıkları, dolanım bozuklukları, kistik fibroz, miyom, viral hastalıklar, Hepatit B, Hepatit C, Herpes Zorter ve bakteri-mantar enfeksiyonları ile diyabet, astım, KOAH üzere teneffüs ve sirkülasyon sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.”

“Ozon tedavisi hayat kalitesini artırıyor”

Dr. Ethem Akkol, “Ozon terapi, bedenin kendi kendini düzgünleştirme düzeneğini harekete geçirerek hastalıklara karşı direncini artırıyor. Metabolizmayı uyararak hücrelere oksijen desteği yaptığı için kanserli hücrelerin yok edilmesi emeliyle yardımcı bir formül olarak uygulanıyor. Sirkülasyon ve teneffüs sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılan ozon terapi, bilhassa şeker hastalarının ayak bölgesinde meydana gelen ağrı ve uyuşma semptomlarını azaltıyor. Kandaki oksijen seviyesini artırdığı için rahat teneffüsü destekliyor. Bu doğrultuda Yaman Cerrahi Tıp Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz ozon terapisi seanslarımız ortalama 15-20 dakika sürüyor ve hastalarımızla seans planlamasını birinci görüşmemizde yapıyoruz. Uygulama çeşidi, müddeti ve uygulama yapılan bölge, rahatsızlığın çeşidine nazaran farklılık gösterebiliyor. Kimi durumlarda hastalarımız birinci seansta bile tedavinin tesirlerini fark ediyor. Bu terapi, sıhhat sıkıntılarının giderilmesinde olduğu kadar ömür kalitesinin artırılmasında da hayli etkili” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


10.04.2023 10:34:09