ANİLARA YOLCULUK

ANILARA YOLCULUK
Bir anda koskoca mazi gözümde canlandı.?bu resim ne çok benziyordu rahmetlik annanemin odalarından birine…
Her yer ahsaptan yapılmıştı. …
Sicacik bir görüntüsü vardi…
Baktıkça duvarlara ve tavanlara insanin içi ısınıyormusş meger .simdiki evleri görünce bunu daha iyi anlıyor insan.simdikilerde ruh yok.?
Dolaplar oymali ve işlentiliydi….
Üzerlerinde el emeği ve göz nuruya islenmis umutlari ve hayalleri gelecege dair beklentileri.❤tertemiz ve bembayaz örtüler tabiatin renkleriyle süslü işlentiler?.
Dolaplarin içinde misafire ve çocuklara verilmek üzere konulmuş çerezler ve akide şekerleri?ve odadaki yanan guzine soba üzerinde fokur fokur kaynayan gügümdeki suyun sesi.?bir kenarda kaynayan yemegın mis gibi kokusu ? sabah erkenden uyanıp mayalanan hamurdan sobanin uzerinde pişirilen bazlamalara sürülen ertilmiş kuyruk yagınin tadi ?ozamanlar yağ bulmak cok zor ve yoktuki. Fakat insanlar daha sağlikli ve mutluydu.? ya evdeki tahta zeminler
Yürüdügün zaman notalardan gelen sesler gibi tahtalarindan ses gelirdi. Gıcır gıcır gıcırdardı?
o tahtalar cikardigi seslerle yillarin vermiş oldugu yorgunlugunu anlatiyormus meğer. …bunu simdi daha iyi anladim…cocukluk degilmi ozamanlar bunu idrak edemiyor özellikle ses veren tahtalarin uzerinde koşturmayi seviyordum…annaneminn koşmayin artik duseceksiniz sesiyle kendime gelir .?..aciktim ben annane derdimm ? tahtadan yapilmis tel dolaptan (sergen) çıkarılan yogurt bir anda ekmegimin üzerine sürülüverirdii…o cucuklugumda aldigim tadı hala özlüyor ve annanemi minnet ve sevgiyle aniyorum mekani cennet olsun inşallah.? galiba benn cocuklugumu özledim.?
ŞENAY BİLGİÇLİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.