GündemHaber Girişi : 26 Şubat 2023 11:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden depremzede çocuklara özel hafta sonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden depremzede çocuklara özel hafta sonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB),6 Şubat Kahramanmaraş zelzelelerinin akabinde Başşehre gelen 4 bin 500 depremzede vatandaşı Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’ndeki Eserkent Toplumsal Konutları, Kesikköprü Yerleşkesi ve öteki misafirhanelerinde ağırlamaya devam ediyor. Depremzede çocukların yaşadıkları travmayı ve gerilimi atlatabilmeleri için psikolog ve uzman takviyesi sağlayan ABB, çocuklar için kent seyahatleri de düzenlemeye başladı.

ABB Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Anıtkabir ziyareti kapsamında birinci etapta Kesikköprü Yerleşkesinde kalan depremzede çocuklar ve aileleri, Büyük Başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

ABB Bilgi Süreç Daire Başkanlığı da Başkentte birinci defa kurulan Çubuk e-Spor Merkezi’nin kapılarını depremzede çocuklar için açtı. Bilgisayar ve oyun konsollarıyla dijital dünyada ağır ilgi gören en hoş oyunları oynayan depremzede çocuklar keyifli vakit geçirirken yaşadıkları gerilimden az da olsa uzaklaşma fırsatı yakaladılar.

“Tiyatroyla moral buldular”

ABB Kent Tiyatroları da bu sefer perdelerini Kesikköprü Yerleşkesi’nde kalan depremzede çocuklar için açtı. Çocuklar, Nergiz Zaimi’nin yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu “Bana Bir Masal Anlat” isimli çocuk oyununu izleyerek sanatın güzelleştirici gücüyle buluştu.

Hibya Haber Ajansı