GündemHaber Girişi : 28 Mart 2023 12:06

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin YKS hazırlık kursları devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin YKS hazırlık kursları devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB),Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 100 öğrenci 100 başarıhedefiyle başlatılan Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) hazırlık kurslarında eğitimler sürüyor.

Kuşcağız Aile Ömür Merkezi konut sahipliğinde hafta içi her gün gerçekleştirilen ve zelzeleden etkilenen gençlerin de eğitim aldığı hazırlık kurslarında uzman eğitmenler, kimya, biyoloji, fizik, coğrafya, matematik ve Türkçe branşlarında dersler fiyatsız olarak veriliyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini gaye alarak kurslarda eğitimlere başladıklarını söyleyen YKS Projesi Matematik öğretmeni Hakan Aykut, şunları kaydetti:





“Eğitimde fırsat eşitliğini maksat alarak bu sürece başladık. Birebir vakitte öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için takviye olmaya çalışıyoruz. Deprem bölgelerinden gelen öğrencilerimizi de kurslarımıza dahil ettik. Öğrencilerimizin eğitim haklarının kısıtlanmaması bizim için değerli bir durum. ABB olarak bu bahiste çok hassas ve özverili çalışmalar yapıyoruz. Kuşcağız Aile Ömür Merkezi’mizde gerçekleştirdiğimiz kurslarımıza tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.”

Merkezde; gençlerin telaşlarını azaltması, gerilimlerini yönetebilmesi ve motivasyonlarını da artırabilmesi emeliyle ruhsal ve akademik dayanaklar de veriliyor.

YKS’ye girecek gençlerin eğitimlerine katkı sağlamak için projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Hayat Merkezleri Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Aysun Hasdemir ise “YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak için böyle bir proje hedefledik. YKS hazırlık kursumuzda hafta içi beş gün sayısal ve sözel branş derslerinde eğitimler veriyoruz. Aynı zamanda psikolojik ve akademik danışmanlık hizmeti de veriyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı