GündemHaber Girişi : 14 Mart 2023 13:50

Ankara Büyükşehir’den depremden etkilenen çocuklar için rengarenk etkinlik

Ankara Büyükşehir’den depremden etkilenen çocuklar için rengarenk etkinlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi BelPa Genel Müdürlüğü; Volkswagen Fun Club, Vos 06 Kümesi, sivil toplum kuruluşları ve gönüllerle birlikte Aşık Veysel Konukevi’nde kalan çocukların moral ile motivasyonu artırmak maksadıyla renkli ve keyifli bir aktiflik düzenlendi.  Gazi Park’ta düzenlenen aktiflikte çocuklara ikramlar verilirken, rengarenk Vosvoslar eşliğinde kent tipi da yapıldı.

Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve öbür deprem bölgelerinden gelen çocuklar için ABB konut sahipliğinde düzenlenen aktiflikte çocuklara boyama kitapları, oyuncak ve balon üzere birçok ikram verilirken müzikler ve türkülerde söylendi. Afetin çocukların üzerinde meydana getirdiği olumsuz tesirleri silmek için gerçekleştirilen programda çocuklar gün uzunluğu gönüllerince eğlendi.

Depremden etkilenen çocukların umutlarını rengarenk otomobillerle taşımak istediklerini belirten BelPa İdare Konseyi Lideri Ferhan Özkara, “Bugün çocuklarımızla birlikte Gazi Park’ta bir aktifliğe konut sahipliği yapıyoruz. Ortak etkinliğimizde çocuklarımıza burada küçük ikramlar verdik ve bir dizi aktiflik düzenledik. Çocuklarımızı rengarenk araçlara bindirerek, umutlarını rengarenk araçlara taşıyarak Anıtkabir önünden bir kent tipi ile birlikte tekrar kaldıkları yerlere yolcu edeceğiz. Zelzelenin yaralarını daima birlikte saracağız. Biliyorum çok acı, çok taze ancak hiç ümitsizliğe kapılmasınlar bizler buradayız ve elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.





Çocukları gülümseten bir aktiflik düzenledikleri için keyifli olduklarını söyleyen Volkswagen Fun Club Lideri Olcay Şensoy ise şunları söyledi:

“Biz Türkiye’nin renkliliğinden yanayız. Depremden etkilenen çocukları deprem psikolojisinden uzaklaştırarak yüzlerini güldürmek istedik. Yağmura rağmen, acımıza rağmen çocukları gülümsetme çabasında olacağız. Bugün onlara unutamayacakları ve bizleri hatırlayacakları bir günü yaşatmak istiyoruz.”

Soğuk ve yağışlı havaya karşın kente renk katan aktiflikte çocuklar; Gazi Park’ta oluşturulan araç konvoyu ile Anıtkabir güzergahından kaldıkları konukevine kadar götürüldü.

Hibya Haber Ajansı