GündemHaber Girişi : 07 Mart 2023 12:34

Ankara Büyükşehir’in BELMEK kurslarında depremzedeler için çalışma sürdürülüyor

Ankara Büyükşehir’in BELMEK kurslarında depremzedeler için çalışma sürdürülüyor

Yaşanan deprem felaketinin akabinde tüm üniteleriyle teyakkuza geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Maharet ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) usta öğreticiler ile kursiyerlerin uyumuyla depremzede vatandaşlar için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Türkiye’yi yasa boğan zelzelelerin yaşandığı birinci günden beri yardım toplama merkezine dönüştürülen 58 BELMEK merkezi artık de dikiş atölyesine dönüştürüldü.

Atölyeye dönüştürülen 20 BELMEK merkezinde kursiyerler bugüne kadar eşofman ekibinden pijama ve iç çamaşırına kadar pek çok muhtaçlığa nazaran dikiş yaparak, bölgelere gönderilmesini sağladı.

Son olarak ise merkezlere 12 bin metre kumaş alındı ve deprem bölgelerindeki vatandaşlara gönderilmek üzere nevresim ekipleri dikilmeye başlandı.

12 bin metrelik bir kumaş alınarak BELMEK’lere dağıtıldığını belirten Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edinme Şube Müdürü Haluk Erdemir, “Depremin birinci haftasından itibaren bütün kurs merkezlerimizi yardım toplama merkezlerine dönüştürdük. Kendi imkanlarımız ölçüsünde neler yapabileceğimizi düşündük ve birinci etapta kıyafet dikimi gerçekleştirdik. Usta öğreticiler ile kursiyerlerin birlikte hareket ederek diktiği yüzlerce eşofman ve pijama kadrosunu bölgelere gönderdik. Nevresim kadrosu dikimine de yeni başladık. Zira bölgeden gelen gereksinimlere nazaran harekete geçiyoruz. Birinci etapta 3 bin nevresim ekibi dikimi gerçekleşecek. Yeniden bölgeden gelen muhtaçlıklar doğrultusunda da biz bütün imkanlarımızı yaralarımızı sarana kadar seferber etmeye devam edeceğiz”ifadelerini kullandı.

Tecrübeli işçilerin süratle dikimini tamamlayacağı nevresim kadroları paketledikten sonra depremzede vatandaşlara teslim edilecek. Deprem bölgelerinde muhtaçlıklar tamamlanana kadar talep edilen materyallerin dikimi BELMEK tarafından yapılmaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı