GündemHaber Girişi : 01 Mayıs 2024 16:22

Ankara'da Büyük Hasar!

Ankara'da Büyük Hasar!

Dün akşam saatlerinde Ankara'da başlayan şiddetli yağışlar, başkentin çeşitli ilçelerinde su baskınlarına ve ciddi zararlara neden oldu. Yenimahalle, Çankaya, Altındağ ve Sincan ilçelerinde cadde, sokak ve alt geçitler suyla kaplandı. Bazı bölgelerde yaşanan çökmeler sonucunda birçok araç alt geçitlerde mahsur kaldı.

 

Acil durum ekipleri, sabaha kadar süren yağışlarla birlikte mahsur kalan araçları kurtarmak için yoğun çaba harcadılar. Ancak, gün ağardığında su baskınlarının yol açtığı zararlar daha net bir şekilde ortaya çıktı. Su basan ev ve iş yerlerinde ciddi hasarlar meydana geldi. Köprü altları ve alt geçitlerde mahsur kalan bazı araçlar kullanılamaz hale geldi. Aynı şekilde, bazı binaların bodrum katlarındaki otoparklarda bulunan araçlar da büyük zarar gördü.

 

Özellikle Yenimahalle'de yaşanan bir olay dikkat çekti. Pamuklar Mahallesi Şehit Mehmet Uygun Sokak'ta, dün akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış nedeniyle yol çökmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çökmenin etkilerini azaltmak için şerit çekerek önlem aldılar. Ancak, sabah saatlerine kadar süren yağışın etkisiyle yol tamamen çöktü.

 

Mahalle sakinlerinden Mustafa Telli, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: "Bunun yerinde bir sıkıntı var, her yağmur yağdığında burası göçüyor. Yıllardır onaramadılar. Akşam elektrik direği devrildi. Her tarafı aradım, yetkililerden bir çözüm bekliyoruz."

 

Ankara Valiliği ve belediye ekipleri, yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.