GündemHaber Girişi : 03 Mart 2023 16:20

Antalya’dan gönüllü sağlıkçılar deprem bölgesinden döndü

Antalya’dan gönüllü sağlıkçılar deprem bölgesinden döndü

11 ili etkileyen deprem felaketinin akabinde, birçok kentten arama ve kurtarma takımları ve sıhhat çalışanı bölgeye sevk edildi. Çok sayıda araç ve uzman insan gücü yönlendiren vilayetlerden biri de Antalya oldu. Bölgeye birinci andan itibaren çok sayıda işçisini gönderen Özel Antalya Hayat Hastanesi, hala 23 çalışanıyla hizmet verdiği deprem bölgesinden dönen sağlıkçılarını karşıladı.

Yüzlerce kişi istekli oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Antalya Ömür Hastanesi İdare Heyeti Lideri Dr. Cemal Öztürk, “Deprem felaketinin çabucak akabinde, bölgeye çok sayıda işçi yönlendirdik. Hala hastanemizden 23 sıhhat çalışanımız bölgede vazife yapıyor. Bilhassa belirtmek isterim ki yüzlerce işçimiz de istekli olarak bölgeye gitmek için müracaatta bulundu. Hatta gidemediği için üzülenler oldu. Gereksinim duyulması halinde, bütün çalışanımızın, istekli olmak için sıraya gireceğinden eminim” dedi.

“Travmayı birlikte aşacağız”





Tedavi için Antalya’ya gelen depremzedelerin olduğunu tabir eden Dr. Cemal Öztürk, “İlimize gelen, gerek kamu ve gerekse özel hastanelere başvuran depremzedelerimiz oldu. Müracaatta bulunanların birçok, Antalya’daki yakınlarının yanına gelmiş ya da getirilmiş kişilerdi. Hayati tehlikesi bulunan hastamız yok, büyük çoğunluğu ayakta tedavi oldu. Yaşam Hastaneler Grubu olarak, Antalya’nın farklı bölgelerindeki 5 hastanemizle hizmet veriyoruz. Şu anda ağırlıklı olarak hastalarımıza psikolojik destek vermek için çalışıyoruz. Bu tramvayı hep beraber aşacağız. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve ülkemize geçmiş olsun diyorum” halinde konuştu.

“Ülkemiz için her daim hizmete hazırız”

Özel Antalya Hayat Hastanesi İdare Heyeti Lideri Dr. Cemal Öztürk kelamlarını şöyle sonlandırdı: “Gittikleri günden bu vakte kadar ortaya koymuş oldukları uğraş, özveri ve performans nedeniyle tüm çalışanımıza başka ayrı teşekkür ediyoruz. İşlerini en düzgün biçimde yapmanın yansımalarını yüzlerinden okuyabiliyoruz, onlarla gurur duyuyoruz. Ülkemizin bu tıp acıları bir daha yaşamamasını diliyoruz. Biz büyük bir aileyiz, ülkemiz için her daim hizmete hazırız.”