EğitimHaber Girişi : 31 Mart 2023 15:55

AÖF SINAV TAKVİMİ 2023 | AÖF Sınavları Online Mı?

AÖF SINAV TAKVİMİ 2023 | AÖF Sınavları Online Mı?

Açıköğretim Fakültesi’nin açıklaması ile AÖF sınav takvimi 2023  belli oldu. Üniversite eğitimlerini açıktan devam ettiren öğrencilerin haftalardır beklediği Açıköğretim sınav takvimi yayınlandı.

Anadolu Üniversitesi‘nin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımda AÖF bahar dönemi ara sınavlarının (vize) tarihi duyuruldu. Ayrıca sınav yerlerinin 31 Mart’tan itibaren öğrenileceği bildirildi.

Öğrenciler AÖF sınav giriş yerlerini aosogrenci.anadolu.edu.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Peki, AÖF sınavları ne zaman? AÖF sınavları online mı yüz yüze mi? İşte, Açıköğretim ara sınavları hakkında ayrıntılı bilgiler.

Açıköğretim sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak sorusu yanıt buldu. Deprem nedeniyle üniversitelerde online eğitim devam ederken YÖK’ün yüz yüze eğitime geçilebileceğini duyurmasının ardından gözler AÖF sınavlarına çevrilmişti. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin yayınladığı duyuruya göre AÖF ara sınavları 8-9 Nisan ve 15-16 Nisan tarihlerinde online olarak yapılacak.

AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara sınavları Çevrimiçi (Online) olarak, esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden, 8-9 Nisan 2023 ve 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacaktır.

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI?

Bahar Dönemi Ara Sınavları Çevrimiçi (Online) olarak https://esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden gerçekleşecek.

ONLİNE SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamında yapılan sınavlar ile benzerlik gösteriyor.

Öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltilir. Bu soruların cevaplanması için ise 30 dakika sınav süresi verilmektedir.

Sınavlara aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden öğrenci numarası/şifre veya e-Devlet seçeneğiyle giriş yapılabilir.

Sınavlarda ders geçme notu 35 olarak belirlenmiştir. Sınavların yüz yüze veya online olması ders geçme alt sınırını etkilemiyor.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sorumlu olduğunuz derslerin sınav giriş bilgisi 31 Mart 2023 tarihinden itibaren öğrenci sayfanızda (aosogrenci.anadolu.edu.tr) yayımlanacaktır. Sınav giriş bilgisinde hangi dersin sınavına hangi tarihte katılabileceğiz yer alacaktır. Her bir dersinizin sınav tarihini kontrol etmeyi unutmayınız.