ASLAN GERİ DÖNMESİNİ BİLDİ

          Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugünkü Galatasaray – Hatayspor karşılaşması ile beraber Trendyol Süper Lig’in 2024-2025 sezonuna start verildi. Bu sezon özelinde değişen yeni federasyon beraberinde Lig’in logosunu ve Şampiyonluk kupasını da revize etmiş oldu. Geçen yılın Şampiyonu olan Aslan lig öncesi oynadığı Süper Kupa maçından şok bir hezimet almıştı. Bu yıl için gerekli olan motivasyonun sağlanabilmesi adına Hatayspor maçı önemli tabela maçlarından birisi oldu. Nitekim Galatasaray maçta geriye düşmesine karşın bulduğu iki gol ile üç puan’ın ve liderlik koltuğunu elde etmiş oldu.

          Maçın başlama düdüğü ile ev sahibi ekip orta alandaki şok presleri ile deplasman ekibinin hatalar yapmasını amaçladı. Nitekim 8. Dakikada rakip orta saha merkezinden pres sonucunda elde edilen top atağa dönüştü. Atak sonrası gol savunma tarafından engellenmiş oldu. Maçın seyrini değiştirebilecek olan tartışmalı pozisyon ise atak öncesi pres te Torreira’nın rakibine yaptığı faull’dür. Futbol kuralları ekseninde krampon üstünü geçen veya bileğe temas eden sert taban her daim kırmızı kart olarak nitelendirilmektedir. Pozisyon özelinde Uruguaylı oyuncunun ayağı rakip oyuncunun Kramponunun üst kısmına doğru baskı uygulamıştır. Maçın 9. Dakikasın da ev sahibi ekip yıldız golcüsü ile fileleri havalandırmaya çok yaklaştı fakat kaleci Erce’yi geçemedi. Kadro yapılanması bakımından rakibinden çok üstün olan Aslan oyun üstünlüğünü ilk yarı özelinde hep korudu. 27. Ve 33. Dakikalarda olgunlaştırdığı kanat organizasyonlarını gole çeviremedi. İlk yarının bitiş düdüğü sonrasında savunma odaklı oyununu devam ettirmek isteyen deplasman ekibi savunma hattını daha da sıklaştırarak alan daraltmayı amaçladı. 47. Dakikada korner vuruşundan topu direkte patlayan Aslan bunun ile kalmayarak 49. Dakikada ise bir şans golünden yararlanamadı. 50. Dakikada Barış Alper ile karşı karşıya golü kaçıran Aslan, sadece bir dakika sonra topu filelerinde görmüş oldu. Futbolda dendiği üzere… ‘‘Atamayan atarlar’’ sözü adeta göze çarparcasına yaşanmış oldu. Geçmişten bugüne büyük takımların golü bulamadığı her an dirençlerinin biraz daha düşmesi anlamına gelmektedir. Aynı şekilde rakip takımlarında dirençlerinin ve maça ortak olmarını sağlar. Gol sonrası hemen tepki koymak isteyen ev sahibi Barış Alper’i ters kanata entegre ederek hızlı geçişler sağlamayı amaçladı. Etkili sonuçlar vermesine rağmen top bir türlü fileler ile buluşamadı. 77. Dakikada orta alandan kilit açıcı bir pas sonucu ceza sahasına giren Mauro Icardi yerde kaldı ve penaltıyı kazanarak takımının beraberlik golünü atmış oldu. Gol sonrası üç puan için ümitlenen Aslan can siper hane bir şekilde baskılarına devam etti. Kapanan ve boşluk vermeyen savunmalar ya duran toplar ile ya da uzaktan şutlar sonucunda egale edilir. Ev sahibi ekip 88. Dakikada kazandığı köşe vuruşunu tehlikeli atağa dönüştürerek galibiyet golünü bulmuş oldu.

          Sonuç olarak Aslan süper kupa maçından almış olduğu ağır hezimeti taraftarı neticesinde unutturmak ve lige güçlü bir sayfa açmak için önemli bir geri dönüş yapmış oldu. Özellikle ezeli rakibinden transfer ettiği Michy Batshuayi ile golü bulması da ayrı bir hava yaratmış oldu. Avrupa maçı öncesi kazanılan bu maç Aslan’ın kanayan yarasına az da olsa merhem olmuş oldu. Süper kupanın sonucu ve yaşanan tatsız olaylar ekseninde ligde elde edilecek bir galibiyet serisi takımı daha iyi bir havaya sokacağı kanaatindeyim. Şampiyonlar Ligi eleme aşaması maçı öncesi temsilcimiz Galatasaray’a başarılar diliyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                             Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.