ASLAN’IN FORVET MEVKİSİNDE MÜTHİŞ REKABET

     Trendyol Süper Lig’in haftasında Galatasaray Antalyaspor’a konuk oldu. Son maçlarında beklenmedik skorlar ile karşılaşan Aslan bugün çok fazla zorlanmadan maçı kazandığını belirtmeliyim. Sahaya yönelik odaklanma sorunları yaşayan Okan Hoca, bugünkü karşılaşma da takımını çok başarılı koordine etti.

     Maçın başlama düdüğü ile sahayı çok iyi parselleyen bir Galatasaray vardı. Ev sahibinin kanatlardan gelişen ataklarını alan markajları ile karşılayan konuk ekip, geçiş hücumlarını da başarılı bir şekilde geliştirdi. Nitekim Mauro Icardi maçın gol perdesini açan taraf oldu. Ev sahibi ekip ise genel olarak sol kanattan hücumlarını geliştirerek Orta saha alanında da baskılarını güçlendirdi. Osımhen’in eksikliği doğrultusunda güvenilir ve skor’er forvetlerin olması da Galatasaray’ın şuan da neden lider olduğunun cevabıdır. Oyuna sonradan giren Osimhen ise sayılmayan golü ile beraber efsane bir rövaşata ile bir Gol daha attı.  Galatasaray adına büyük kazanımlardan bir diğeri ise Yunus Akgün diyebilirim. Fatih Terim zamanında istenileni verememiş olmasına rağmen yıllar içerisinde tekrardan toparlanarak Galatasaray da Kerem’i aratmayacak performans gösterdiğini belirtmeliyim. Bugün Galatasaray durumu Icardi ile beraber 0-2 yaptıktan sonra As oyuncuları oyuna soktuğunu gördük. Halbuki en azından geleceği parlak olan Efe Akman, Barcelona dan gelen Yusuf Demir ve Bayern’den gelen Eyüp Aydın gibi oyuncuların oynatılması hem kadro açısından hem de finansal açıdan kulübün önünü açacaktır. En iyi antrenman maçtır… TFF yeni yabancı transfer kriterlerini açıkladı. Bunun sonucunda kaliteli ve genç oyuncuları ligimize getirmek adeta hayal olucak. Aynı zamanda bu oyuncuların milli takımda oynaması gibi bir madde de söz konusu… Bu yüzden artık takımlarımız öz kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak genç oyuncuları pişirmesi şart. Bu anlayışa karşın hareket etmeye devam eden bir Okan Buruk söz konusu… Sivasspor bile bugün 15 yaşında oyuncusunu sahaya sürdü.

     Maç özelinde Galatasaray istediği ve arzuladığı üç puanı aldı ama geleceğe dönük planlamalarda hala bir hayli yanlışlar yapmakta diyebilirim. Oyuna giren ve çıkanların skora etki etmeleri de lig açısından daha çok başarı getireceğinin işareti. Derin rotasyon gücü olan Galatasaray’ın bu yüzden Liderlik yolunda hata yapmadığı kanaatindeyim.

                                                                                                                                                                                                                                                                Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.