ASLAN TECRÜBESİ İLE KAZANMASINI BİLDİ

          Trendyol Süper Lig’in 2.haftasında Tümosan Konyaspor ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçı zorlanmasına karşın kazanmasını bilerek oynayan Galatasaray oldu.

          Maçın seyir gücü yüksek olduğu kadar mücadeleci iki takım ekipte görmüş olduk. Geçen sene düşme hattından son anda kurtularak kümede kalmayı başaran Konyaspor’un geçmiş lig maratonundan bir hayli dersler çıkardığı söz konusu. Konuk ekip olan Galatasaray’ın ise konsantrasyon bozukluğu içerisinde olduğu görülmekte. Lig öncesi hazırlık maçları ve Hatayspor karşılaşmasındaki konsantrasyon eksiklikleri tam olarak giderilmemiş durumda. Teknik ekibin saha dışı etkenleri maç içerisinde çok fazla dikkate aldıkları görülmekte. Oyuncular özelinde ise geçmiş iki senenin verdiği şampiyonluk rehaveti bu sezona tam randımanlı başlamalarına engel olmuş durumda. Yeni transferlerin kamp süresince yetiştirilememesi ve eksik bölgelere şu an dahi gerekli eklemelerin yapılamaması takımı olması gereken gücüne ulaşmasını engelliyor. Yönetimsel açıdan eksiklerin ivedilikle giderilmesi kadar, teknik ekibinde saha içine kanalize olması artık şart. Hatay karşılaşmasında iyi bir futbol olmasına karşın beklenmedik bir gol kalesinde gören Aslan, bugün ise gol kalesine adeta geliyorum dedi. Konyaspor Galatasaray’ın oyunu geriden kuracağını analiz ettiği gibi 90 dakika boyunca pres yaptı. Presler hataları beraberinde getireceği kadar pres’i yapan takım içinde büyük olası hatalara da zemin hazırlar. Bugün ki maçta ise Okan Hoca ev sahibi ekibin pres’ini kabullenerek oyunu hızlı uzun atak futboluna çevirdi. İlk yarı ceza sahasına 16 orta ve 20’den fazla uzun top ile rakibin presini kırmaya çalıştı. Nitekim Aslanın karşılaşma adına ilk açılış golü böylelikle gelmiş oldu. Orta sahada Konyasporlu futbolcuların preslerini egale etmeyi başaran Aslan, hızlı bir şekilde topu ceza sahasına ulaştırmayı başardılar ve sonrasında net bir gol ile kilit’i açtılar. Konyaspor bu gole erken cevap vermesine karşın kalesinde İkinci gol’e engel olamadı. Galatasaray’ın 3. Golü ise VAR tarafından faul gerekçesi ile kabul görmedi. Maç özelinde Galatasaray istatiksel açıdan Konyaspor’a diş geçiremedi. Topla oynama yüzdesin de olumlu bir artış olmasına rağmen günümüzde %30-40 lar ile de seri maçlar kazanan üst düzey takımlar mevcut. Bu takımlar genellikle geçiş hücumlarını tercih eden tehlikeli takımlar. Real Madrid gibi… Oyunun iki yönünü de etkili bir şekilde kullanan bir takım. A-B-C ve hatta D planları bile mevcut… Galatasaray ise hala iki senelik başarının mimarı olan taktiği ile sahada boy gösteriyor. Artık yeni varyasyonların geliştirilmesi şart. Konyaspor bugün yokları kaçırdı diyebiliriz. Maç berabere iken kaçırılan gol sonrası Aslan bulduğu 2. Gol ile rahatlamış oldu. Halbuki senaryo tersine gelişseydi belki de maçı çevirmek istenirken 3. Golü de filelerinde görebilirlerdi.

          Sonuç olarak Galatasaray sonuç odaklı futbol ve genç yetenekleri ile maçı kazanmasını bildi. Hafta içi oynanacak olan Young Boys karşılaşması çok zorlayıcı olacak. Artık takım içerisinde belli güçlendirilmelerin ve teknik oyun gücünün arttırılması da şart olduğu kanaatindeyim. Hafta içi oynanacak olan Young Boys karşılaşmasında da temsilcimize başarılar diliyorum.

                                                                                                                                                                                                                                             Erdem KAVLAK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.