DünyaHaber Girişi : 17 Mart 2023 12:22

Asya menşeli “bubble tea” İzmirlilerin radarına girdi

Asya menşeli “bubble tea” İzmirlilerin radarına girdi

Yeme içme kesimini bir periyot tesiri altına alan lokma, süt mısır, çiğköfte, kahvenin akabinde, artık de İzmir’de gün geçtikçe popülerleşen “bubble tea” trendleri zorluyor. Freelance Group’un Kurucusu Hüseyin Başaran, İzmir’deki çok sayıda işletmelerinin yanına eklemiş olduğu yeni teşebbüsü Bobanova Tea ile farklı tanımları ve renkli sunumlarıyla, Tayvan menşeli bubble tea’ye özel bir konsept yaratıyor ve birinci olarak İzmir’de deniyor. Bubble tea’nin tek seçenekli sıradan bir içecekten daha fazlası olduğunu söyleyen Hüseyin Başaran, müşterilerine varlıklı bir menü sunarak dala yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Asya’dan dünyaya yayılan yeni trend: Bubble tea

Tayvan’da 1980’lerde ortaya çıkan “bubble tea”nin son yıllarda dünya genelinde yaygınlaşarak geniş bir kitleye hitap etmeye başladığını söyleyen Hüseyin Başaran, çay, süt yahut kahve bazlı hazırlanabilen bu renkli içeceğin İzmir de dahil olmak üzere dünya genelinde artan popülaritesini şu sözlerle anlattı:

“Bubble tea, bilhassa gençler tarafından tercih edilen eğlenceli ve lezzetli bir içecek. Sıradan içeceklerin dışında bir tecrübe sunması ve kahve, süt, meyve suyu, şeker üzere farklı tatlarla birleştirilerek damak zevkinde keşif seyahatine çıkarmasıyla gençlerin ilgisini çekiyor. Biz de Freelance Group olarak gençlerin merak duyduğu bu içeceği yerelleştirmek ve kendimize mahsus bir tat oluşturmak için Bobanova isimli yerimizin açılışını yaptık. Burada müşterilerimize en taze gereçlerle hazırladığımız güçlü bir menü sunuyoruz. Gençlerin sıcak ve samimi bir kafe ortamındaki sohbetine bubble tea menümüz ve çok sevilen tatlımız Bobamag’la eşlik ediyoruz.”





Bubble tea ile kesimin dinamiklerini değiştirecekler

Renkli ve farklı sunumlarının toplumsal medyada paylaşılan fotoğraf ve görüntüleri sayesinde organik halde geniş bir kitleye ulaştıklarını tabir eden Hüseyin Başaran, kelamlarını şu formda sonlandırdı:

“Sayıları süratle artan kafeler, kahve tüketimini artırarak adeta klâsik Türk çayını tahtından etti. Çay, dünya genelinde de giderek popülerleşen bubble tea ile adeta geri dönüyor. Biz de Bornova Küçükpark’ta bu konsepti üniversiteli gençlerin sosyalleşebileceği bir kafe ortamında hayata geçirdik ve müşterilerimize lezzetli, kaliteli ve özgün bubble tea çeşitleri sunmaya başladık. Emelimiz, bubble tea kültürünü İzmir’de yaygınlaştırmak, diğer şehirlere taşımak ve sektöre yeni bir soluk getirmek. Yenilikçi girişimimiz Bobanova, yaratıcı ve oldukça ‘fotojenik’ atmosferiyle İzmir’in en tanınan buluşma noktalarından biri olmaya aday.”

Hibya Haber Ajansı