GündemHaber Girişi : 10 Nisan 2023 14:04

Asya ve Avrupalı ülkeler, Çinli turistleri özel törenlerle karşılıyor

Asya ve Avrupalı ülkeler, Çinli turistleri özel törenlerle karşılıyor

Çin vatandaşlarının yurt dışı cinslerine ilgisi son günlerde tekrar artışa geçti. Çinli yetkililer, 6 Şubat’ta yurt dışı küme çeşitleri ve uçak bileti+otel hizmetinin tekrar başlatılmasıyla ilgili destinasyon listeleri açıkladı. 15 Mart’ta liste 60 ülkeye genişletildi. Son iki ayda yurt dışı tiplerine katılan Çinli turist sayısı süratle artıyor.

Macaristan’a küme vizesiyle giden birinci turist kafilesi bu hafta başşehir Budapeşte’ye ulaştı. Sıcak bir formda karşılanan Çinli turistlere armağanlar dağıtıldı. Macaristan Devlet Turizm Yönetimi Müdür Yardımcısı Jacob Sophia, Çinli turistlerin Budapeşte’de bulunmasının kendileri için onur verici olduğunu belirterek, Çin’i kıymetli bir turizm piyasası olarak kıymetlendirdi.

Geride kalan 2 ayda Çinli turistler en çok yakın Asya ülkelerini tercih etti. Yurt dışı tiplerinin başlatıldığı birinci gün Singapur’a giden 30 turist merasimle karşılandı. Singapur Turizm Müdürlüğü’nden Pan Zhengzhi, Çinli turistleri uzun müddettir beklediklerini lisana getirdi.

Kamboçya’da da turizm bölümünü canlandırmak için Çin para ünitesi RMB’nin kullanımı teşvik ediliyor, Çince tabelaların sayısını ve rehberlik hizmetleri artırılıyor. Sri Lanka’ya giden birinci Çinli turist kümesinden 120 kişi için de tekrar sıcak bir karşılama merasimi düzenlendi. 16 Çinli turistten oluşan bir küme, Endonezya’nın Bali adasında çiçeklerle karşılandı. Çin ile Bali ortasındaki seferlerin tekrar başlatılmasıyla, bu yıl adaya giden Çinli turistlerin sayısının 300 bine ulaşması bekleniyor.

Farklı ülkelerden yetkililer ve turizm dalı çalışanları, Çin iktisadının yine canlanmasının dünya turizm piyasasının güçlenmesine de yardımcı olacağını belirtiyor. Madrid Belediyesi turizm üniteleri de daha fazla Çinli turist ağırlamayı beklediklerini, Çin’de turizmin canlanmasının Avrupa iktisadı için büyük kıymet taşıdığını söz etti.

Öte yandan, 1 Mayıs Personel Bayramı öncesinde dış seyahat için rezervasyonlar süratle artıyor. Çevrim içi seyahat platformu Ctrip’in datalarına nazaran, 5 gün sürecek Emekçi Bayramı tatili için yapılan dış seyahat rezervasyonları geçen yıla nazaran 7 kat artarken, 2019 yılındaki düzeye ulaştı. Küme cinslerine katılan kişi sayısı da bu ayın başına nazaran yüzde 157 yükseldi. Yurt dışına seyahat etmeyi planlayanların birden fazla gençlerden oluşuyor.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı