Kültür ve SanatHaber Girişi : 18 Nisan 2023 15:14

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2023, Atatürk Arboretumu nerede, nasıl gidilir?

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2023, Atatürk Arboretumu nerede, nasıl gidilir?

Atatürk Arboretumu, yeşilin tüm tonlarına doyacağınız devasa bir ağaç müzesi. Yıl içinde yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bu büyüleyici yeri mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Peki, Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti nedir, nerede – nasıl gidilir? Tüm detaylar haberimizde…

Doğada vakit geçirmeyi seviyorsanız  Atatürk Arboretumu‘na kesinlikle gitmelisiniz. Atatürk Arboretumu’na gittiğinizde harika fotoğraflar çekerek, göl kenarında huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Bahçeköy Orman İsletme Müdürlüğü’ne bağlı bir isletme şefliği olan arboretum, kelime anlamı da çeşitli canlı ağaç türlerinin “derlemini (koleksiyonunu)” barındıran bir ağaç müzesi olarak tanımlanabilir.

Dünyada türünün en büyük örnekleri arasında yer alan ve 1602 egzotik, 403 endemik bitkiye ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu, ziyaretçilerine yeşilin tüm renklerini yansıttığı eşsiz bir manzara sunuyor. Arboretumu, yıllık ortalama 200 bin kişi ziyaret ediyor.

Prof. Dr. Hayrettin Kayacık tarafından araştırma ve gözlem amacıyla 1949’da kurulan Atatürk Arboretumu, araştırma kurumlarının, bilim insanlarının ve doğa severlerin incelemelerine, bilimsel araştırmalarına açık bir laboratuvar olarak hizmet vermesinin yanı sıra 2011’den bu yana ziyaretçileri de ağırlıyor.

Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda 296 hektarlık orman parçası üzerinde kurulu, 1.602 egzotik, 403 endemik bitkiye ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu, her mevsim kentin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

Sitesinde yer alan not: Küçük göletteki tadilat sebebiyle, çevresi geçici bir süreliğine yürüyüşe ve fotoğraf çekimine kapalı olacaktır.

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2023

Atatürk Arboretumu giriş ücreti hafta içi yetişkin 7,50 TL – öğrenci 2,50 TL’dir. Hafta sonu ise yetişkin 20,00 TL, öğrenci 7,50 TL’dir. Ödemelerde sadece kredi ve banka kartı geçerlidir. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerine de tamamen ücretsiz fakat öğrenci kimliğinizin yanınızda olması gerekiyor.

Biletlerinizi online olarak da satın alabiliyorsunuz. https://ataturkarboretumbilet.ogm.gov.tr/ticket

Atatürk Arboretumu nerede?

Atatürk Arboretumu İstanbul’un Sarıyer ilçesinin Bahçeköy semtinde yer alıyor. Belgrad Ormanı’nın da yakınlarında. İstanbul Beşiktaş’tan yaklaşık 35 dakika. Konum için tıklayın.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Orman Fakültesi, Bahçeköy Merkez Mah., Valide Sultan Cad. No:2 34473 Bahçeköy-Sarıyer

Atatürk  Arboretumu’na Nasıl Gidilir?

Arabayla

Atatürk Arboretumu’na arabayla gitmek oldukça kolay, önünde otoparkı da var. Arabayla gidecekseniz Maslak-Sarıyer istikametine doğru gitmeniz gerekiyor, sonra Orman Bölge Müdürlüğü’nü ve Hacı Osman’ı geçip Kilyos yolundan Bahçeköy’e ulaşabilirsiniz.�

Toplu taşımayla

Atatürk Arboretumu’na giderken metrobüsü de metroyu da kullanabilirsiniz, ama bu iki seçenekte de yine de bir otobüse binmeniz gerekiyor çünkü metroda veya metrobüste buraya yürünecek mesafede bir durak yok. Kullanabileceğiniz bazı otobüsler:

  • 42T Taksim-Bahçeköy
  • 42M Zincirlikuyu Metrobüs Durağı-Bahçeköy
  • 153 Sarıyer-Bahçeköy
  • 42HM Hacı Osman Metro-Bahçeköy
  • 59RK Rumeli Hisarüstü

Atatürk Arboretumu Ziyaret Saatleri

Pazartesi günleri kapalı olup, diğer günler 08:0 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Atatürk Arboretumu neler yasak?

Atatürk Arboretumu’na girişlerde su haricinde herhangi bir içecek veya yiyecek içeri alınmamaktadır. Evcil hayvan ile girişe izin verilmemekte, drone ve tripod kullanımı da yasaktır.

Atatürk Arboretumu ismi nereden geliyor?

296 hektarlık bir orman üzerine kurulan bu botanik bahçe Atatürk’ün 100. doğum yılı kutlamaları sebebiyle Atatürk Arboretumu adını almıştır.

Atatürk Arboretumu Fotoğrafları

Atatürk Arboretumu Video