GündemHaber Girişi : 11 Nisan 2023 20:50

Atatürk’ün Seferihisar’a gelişinin 89. yılı törenle kutlandı

Atatürk’ün Seferihisar’a gelişinin 89. yılı törenle kutlandı

Atatürk’ün Seferihisar’ı ziyaretinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen merasime Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar İlçe Tabur Kumandanı Enver Öztürk, Seferihisar Belediye Lideri İsmail Yetişkin ve ilçe protokolü katıldı.

Törende konuşan Seferihisar Belediye Lideri İsmail Yetişkin Seferihisar’ın Atatürk’ü ağırlama onuruna nail olduğunu belirterek “Biz de bu gururlu anı sonsuza kadar sürdüreceğiz. Her 11 Nisan’da bir kere daha Atatürk’ün emaneti, demokratik ve laik Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak için üzerimize düşen sorumluluğu hatırlayacağız” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık çınar”

Yetişkin, dünyada yaşanan savaşları ve yıkımları üzülerek izlediklerini lisana getirerek, “Bugün kimse Türkiye’nin bağımsızlığı ve sonlarının bütünlüğünü tartışamıyor ise bu Atatürk’ün asırlarca sarsılmayacak bir eser bırakmasındandır.” diye konuştu.

Seferihisar’da o günü hatırlayan büyüklerin Atatürk’ün ilçeye gelişi ile yaşanan coşkuyu unutamadıklarını kelamlarına ekleyen Yetişkin “Bizler de yıllar sonra çocuklarımıza, torunlarımıza bu günleri gururla anlatacağız. Bu sokaklardan Ceddimizin geçtiğini, işte o yüzden gözümüz üzere bakmamız gerektiğini söyleyeceğiz.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı