7 gibi…
Atalar Marmaray durağındayım iş dönüşü… Bekliyorum kısa bekleyiş oluyor on dakika da bir tren gelmektedir kaçırsanız da treni iş dönüşünde pek sorun olmuyor evde neden geç kaldın diyen de yok. O yüzden kafam rahat. Rahat rahat takılıyorum derken işte trenim geldi…
Bindim şu an içindeyim…
Gelecek İstasyon Başak -next station Başak.
Bu istasyon Başak- this station Başak. Sağolsunlar adım adım anonsla bildiriyorlar…
Bugünkü dönüş trenim sabah bu saatlere göre oldukça kalabalık ama yine de yer bulup oturabilebildim.
Kartal’a geldik. Binenler oldu. Ayakta kalan sayısı arttı. Birine yer versem mi deyip ihtiyar, yaşlı ayakta kalan var mı diye bakındım bulamadım. Çok dikkat ederim ve çok önem veririm bu hususa. İhtiyarlara, yaşlılara kesinlikle yer veririm. Aslında genelde hiç oturmak için yer aramam da çoğunda boş koltuk bulsam oturmam; ayakta giderim. İçinizde olacak kendinize iyilik yapma hevesi. Zaman olmayabilir iyiliklerde bulunmaya. O yüzden fırsat kollayınız iyilikler yapmakta. Bu konu da gözünüzü iyice açınız. Bu durumu süistimal edenlerin tuzağına da düşebilirsiniz. Aman akıl süzgecinden geçirin her şeyi. Her şey süistimale açık duruyor.
Pendik’e geldik. İnenler oldu ayakta kalanlar yok gibi.
Kaynarca son durak.
Birazdan ineceğim. Bu istasyon Kaynarca- This station Kaynarca.
Oturduğum yerden kalktım kapıya yöneldim inmek için bekliyorum kapı açılır açılmaz ineceğim. Ve indim…
Yürüyen merdivenler dün de kapalıydı ne hikmetse Kaynarca durağında bu hep oluyor. Bu Pendikte tekrarlanmaz ya da başka bir yerde. Susan bir toplumdur Kaynarca. Otuz beş yıldır hizmet alamayan Kaynarca yine gider oyunu bu dinci partilere oy verirler. Kanıksanmış bir durumdur. Cesaretleri yok bu yüzden esaretler. Kabuklarını kıramayıp ölüyorlar. Kaynarca’yı çok iyi bilirim kırk iki yıldır buralıyım. Bu ölü ruhlarından kurtulacaklar ümidini taşıyorum. Bu parti meselesi değil. Muhalefetin de onlardan aşağı yanı yok. O sebeple zaten iktidar değişmiyor. İktidar var Muhalefet yok varsa da iktidarın içinde. Aydınlanmak değişimle başlar. Başkalaşım değişim olmalı ki insan da başka bir ruh gelsin alttan. Kökünüzü çürütürseniz sağlıklı dallanamaz budaklanamazsınız…