AVA GİDEN AVLANIR

Geçtiğimiz dakikalarda biten Galatasaray – İstanbulspor maçı nefes kesen bir karşılaşma oldu. Topun her iki kalede seyir ettiği karşılaşmada Aslan şampiyonluk yolunda çok önemli üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Düşme potasında olan İstanbulspor’un liderlik yarışından kopmak istemeyen ev sahibine karşı gösterdiği direnç haftanın spor manşetlerinde yer alacak gibi.

Maçın başlama düdüğü ile beraber ilk 15 dakika her iki takımda sakin bir oyun tercih etti. Maçın ilk başlarında orta saha hakimiyetini ev sahibinin aldığı görülse de İstanbulspor beklenmedik bir şekilde ev sahibinin orta sahasını yol geçen hanına çevirdi. Geçiş hücumlarını benimseyen deplasman ekibi bekler ile savunmadan çıkardıkları topu orta sahaya aktararak ileri uçtaki hızlı sprinter oyuncularını uzun toplar ile beslediler. Nitekim 27. Dakikada İstanbulspor uğraşlarının meyvesini elde ederek 0-1 öne geçmeyi başardı. Geliyorum diyen gol sonrası Aslan şok üstüne şok yaşayarak bu seferde 32. Dakikada ikinci golü yedi. Aynı dakika içerisinde VAR devreye girerek gol pozisyonu öncesinde ev sahibinin penaltısının olduğuna karar verdi. Böylelikle durum 1-1 oldu. İlk yarı berabere bittikten hemen sonra ikinci yarıya daha özgüvenli başlayan Aslan Kerem Aktürkoğlu ile hayata döndü. Ceza sahasının hemen dışarısından kullanılan Freekick ile öne geçen Aslan istanbulsporu uzatmalarda golcüsü Icardi ile gafil avladı. Pozisyon devamında penaltı kararı çıkması ile Icardi durumu 3-1’e getirerek maçın fişini çekti. İstanbulspor sakin ve dirayetli futbolu ile bugün birçok futbolseveri şaşkına uğrattı. Özellikle dayanıklılık ve fizik mantalitesi kapsamında ev sahibini neredeyse ezdi. Yetenek ve bitiriş konusunda ise özellikle geçiş hücumlarında birçok İstanbulspor oyuncuları, ev sahibinin futbolcularını akıllıca eksilttiler. Geri dönüşlerde hızlı, bölgesel markaj ve üzerlerine yapılan set hücumlarını çok başarılı şekilde püskürttüler. Deplasman ekibinin en büyük yanlışı ise geriye ara ara çok fazla gömülmeleri oldu. Durum 2-1 olduktan sonra Galatasaray’ı zorlayacak pozisyonlara da girdiler ama bu sefer ise kalite eksikliği ortaya çıktı.

Sonuç olarak ilk 45 dakikayı muazzam oynayan bir İstanbulspor’un ikinci yarı ile beraber skoru tutma çabası Aslanın set hücumlarını arttırmış ve bunun sonucunda aslında uyuyan Aslan’ı uyandırmış oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.