MagazinHaber Girişi : 22 Mayıs 2023 17:07

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli  Kimdir?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli  Kimdir?

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı seçilen Turan Hançerli’nin hayatı merak konusu oldu. Vatandaşlar tarafından; Turan Hançerli kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır soruları araştırarak yanıt aranıyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlere göre Avcılar Belediyesini CHP aldı. Turan Hançerli Avcılar Belediye Başkanı oldu.Turan Hançerli hakkında merak edilenleri haberimizde derledik.

TURAN HANÇERLİ KİMDİR?

1975 yılında Tokat’ta doğdu. 1999 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans ve 2011 yılı Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans derecesini aldı. Marka ve Patent vekili olup, aktif olarak avukatlık yaptı. 1993 yılında kaza geçirdi, %95 oranında engelli kaldı ve iki kol protezi kullanmaktadır. İngilizce ve orta seviyede Almanca biliyor. Evli ve iki kız çocuk babasıdır.

TURAN HANÇERLİ’NİN KARİYERİ

Türkiye’nin 65 noktasında şubesi bulunan ve kamu yararına çalışan Türkiye Sakatlar Derneği’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini 13 sene yürütmüştür. 2014 – 2017 yılları arasında Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ayrıca, 1 Nisan 2018 tarihinde başladığı, Engellilerin Çatı Örgütü olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Ayrımcılıkla Mücadele ve Hukuk Sekreterliği görevini yaklaşık 1 yıl sürdürmüştür.

Denge ve Denetleme Ağı Kuruluşu, Yürütmesi ve Temsilinde aktif rol üstlendi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ağın yürüttüğü “Seçimin Şeffaflığı” kampanyasının oluşumunda ve yürütülmesinde aktif görev aldı ve kampanyanın süreç ve sonuçlarını uluslararası gazetelere lanse etti.

Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi kapsamında engelli sivil toplum örgütleri olarak “Gölge Rapor” hazırlanmasında görev aldı ve bu raporla ilgili İsviçre BM nezdinde farkındalık/lobi faaliyetlerinde bulundu.

Engelli Hakları, Ayrımcılık ve Örgütlenme konularında 150’yi aşkın seminer ve panel konuşması yaptı. Ayrıca engelliler ve engelli dernekleri adına Danıştay ve yerel mahkemeler nezdinde gönüllü olarak onlarca dava takip etti.

Başta, 85.000 engelli ve yaşlıyı icra ve davalardan kurtaran 18.01.2017 tarih ve 6770 sayılı yasanın 6. maddesinin yasalaşmasında aktif rol oynadı. Ayrıca, birçok yasa değişikliğiyle ilgili TBMM ve Parti Grupları nezdinde savunuculuk faaliyetlerinde bulundu.

Türkiye ENGELLİ hareketinin ortaklaşması ve hak temelli çalışmalar yapmalarını teşvik etti. Engellilerin defalarca yurt genelinde ortak basın açıklamaları ve toplantılar yapmasını sağladı.

Türkiye Sakatlar Derneği başta olmak üzere Federasyon ve Konfederasyon adına TBMM nezdinde görüşülen yasalarla ilgili görüş, öneri ve yasa tasarısı teklifi hazırladı.

Avrupa’da İngiltere, Almanya, Belçika, İsviçre, Hollanda, Bulgaristan ve Yunanistan’da bulunup, engelli hakları alanında gözlem yapma fırsatı buldu ve birçok çalışmada aktif olarak görev aldı. ABD’de 2016 Başkanlık Seçimleri öncesinde Demokrat Parti aday adayı Bernie SANDERS’in kampanyasını ve seçimleri 2 hafta takip etti.

2012-2013 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçesi İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptı.

2014 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bununla birlikte Hukuk Komisyonu, Engelliler ve Çevre Komisyonları Başkanlığı yaptı.

CHP 35 ve 36. Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi seçildi. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılarının yardımcılığını yaptı. 2014 Yerel, 2014 Cumhurbaşkanlığı, 2015 Genel ve 2017 Anayasa Referandum’unda engelli ve yaşlıların sandığa ulaştırılması kampanyalarını yürüttü. Emek Bürolarının Tüzüğünü revize etti. Ana Kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları’nın birlikte yürüteceği ‘‘Dayanışma’’ isimli bir çalışma programı hazırladı ve örgütlenmesi için faaliyet yürüttü, bu çalışma programını hayata geçirmeye çalışmaktadır.

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde CHP 3. Bölge İstanbul Milletvekili Adayı gösterildi.

08 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu’da meydana gelen tren kazası mağdurlarının gönüllü avukatlığını yapmıştır.

Turan Hançerli Hayatı Biyografisi Kronolojik Sıra

  • 1975

1975 yılında çiftçi bir ailenin çocuğu olarak Tokat’ta doğdu. İlkokul çağında derslerinden arta kalan zamanlarda çiftçi ailesine yardım etti, tarlada çalıştı, çobanlık yaptı.

  • 1987

Yaşam şartları ve eğitim aşkı onu yaşadığı kasabanın dışına çıkmaya zorladı. 12 yaşında ailesinden ayrı yaşamaya başladı ve hayatın zorluklarıyla çocuk yaşta tanıştı. Ailesinden ayrı kaldığı dönemlerde ısınmak için kendi sobasını, karnını doyurmak için kendi yemeğini yaptı.

Yaz tatillerinde ise çiftçi ailesinin yanına gelerek daha çok çalıştı. Çocuk yaşta karşılaştığı zorluklardan edindiği hayat tecrübesiyle, “sorunlardan kaçmamayı, onlarla mücadele etmeyi” öğrendi.

  • 1993

Ailesinin ekonomisine yardım etmek için yaz tatillerinde köyde çiftçilik ve hayvancılık yaptı. 18 yaşında, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmasına sadece 3 gün kala, kollarını patos makinasına kaptırdı ve iki kolunu birden kaybetti.

Bu olay onun hayatının temelinden değişmesine neden oldu. Ya hayata küsecekti, ya da her şeye yeniden başlayacaktı. Kollarını kaybettiği için kazandığı muhasebe bölümüne kaydını yaptıramayıp, sonraki yıl tekrar girdiği üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmayı başardı. Herkesin “yapamaz” dediğini yaptı ve azmiyle ailesinin, arkadaşlarının ve hocalarının saygısını kazandı.

  • 2007

 2005 yılında tanıştığı eşi Deniz Hançerli ile 2007 yılında evlendi. Kızları Asya ve Neşe, Avcılar’da dünyaya geldi. Reşitpaşa Caddesi’nde Hukuk Bürosu var ve Belediye Başkanı olduğunda da Avcılar’da yaşayacak.

  • 2009

Avukat olarak her zaman haklı olanın, hakkını arayanın ve dezavantajlı grupların yanında oldu. Ağaya karşı toprak mücadelesi veren Sinanköy halkının yanında oldu ve verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Avrupa’da binlerce gurbetçiyi dolandıran dolandırıcıların hüküm giymesini sağladı.

  • 2011

İstanbul Üniversitesi’nde hukuk eğitimini başarıyla bitirdi. Ardından 2011 yılında Bilgi Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. Sivil Toplum Faaliyetlerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Türkiye Sakat Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nda Hukuktan Sorumlu Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. Dezavantajlı grupların “eşitlik” mücadelesi için çok çalıştı.

  • 2017

On binlerce Engelli Ve Yaşlı Vatandaşı İcradan Kurtardı, 85 bin engelli ve yaşlıyı icradan ve davalardan kurtaran 18.01.2017 tarih ve 6770 sayılı yasanın 6. Maddesinin yasalaşmasında aktif rol oynadı. Ayrıca, birçok yasa değişikliğiyle ilgili TBMM ve Parti Grupları nezdinde savunuculuk faaliyetlerinde bulundu.

  • 2018

Çorlu tren faciasında yakınlarını kaybeden acılı ailelerin gönüllü avukatlığını yaptı. Gerçek sorumluların hesap vermesi için hukuk mücadelesi başlattı. Dava hakkında verilen takipsizlik ve kovuşturmaya yer olmadığı kararlarına itiraz ederek, davanın peşini bırakmayacağının sözünü verdi.

  • 2019

31 Mart Yerel Seçimlerinde ‘Avcılar İttifakının’ büyük desteğiyle Belediye Başkanı seçildi. ‘Daha güzel bir Avcılar’ hayaliyle yola çıktı. “Gerçek sorunlara gerçek çözümler” sloganıyla seçim kampanyasını yürüttü ve ‘zenginleri daha zengin etmek için siyasete girmediğinin’ sözünü verdi.

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI TURAN HANÇERLİ PROJELER

Turan Hançerli’nin web sitesinde yer alan bilgilere göre belediyeye ait projeleri şu şekilde açıkladı:

“İmar Ve Planlamada Öncelik: Huzur ve Güvenli Konut

Hemşehrilerimizin önerileri alınarak imar planlarımız yeniden hazırlanacak ve plansız mahalle kalmayacak. Yerinde dönüşümle güvenli, otoparklı ve sosyal donatı alanlı geleceğin kentini inşaa edeceğiz. Tüm uygulamalarda yurttaşlarımızın mülkiyet haklarını koruyacağız.

Yeni Büyük Meydan Düzenlemesi: 

Avcılar meydanı ve çevresinde 55 bin m2’lik alan araç trafiğinden arındırılarak yaya ve bisiklet yollarıyla düzenlenecek.

Marmara Caddesi Denize Kavuşuyor:

Marmara ve Öğretmenler caddeleri yayalaştırılarak yeni Büyük Meydan denize ulaşacak. 

Ulaşım Sorununa Bahane Değil, Çözüm Bulacağız

Toplu taşıma Büyükşehir’in işi, biz karışmayız demeden Avcılar’ın ulaşım sorunu için çözüm üreteceğiz. Tahtakale, Firuzköy ve Yeşilkent mahallelerine konulacak ring seferleri ile başta hastaneler olmak üzere kamu kurumu ve toplu ulaşım araçlarına erişimi kolaylaştıracağız.

Kıyıdaki mevcut iskeleler ile deniz taşımacılığını yeniden hayata geçireceğiz. Dikey Füniküler ile iskelelerden, E-5 ve TEM hattındaki toplu taşıma araçlarına bağlantı yapacağız. Yeni bisiklet ve yaya yollarını da bu ulaşım ağına entegre edeceğiz.

Şehir merkezine yakın yerlere otopark alanları oluşturarak park sorununa derman olacağız.

Avcılar Hobi Bahçelerine Kavuşacak

Botanik ve hobi bahçelerinin, yürüyüş parkurlarının, bisiklet yollarının ve çocuklar için macera parklarının yer aldığı Göl Vadi’yi kademeli olarak hayata geçireceğiz.

Firuzköy Mahallesi’nde kuracağımız kuş gözlem evi ile ekolojik dengenin korunmasına yönelik bilimsel çalışmaları destekleyeceğiz. Atıkların ayrıştırılması için Geri Dönüşüm Tesisi kuracağız.

Bir Daha Tedbirsiz Yakalanmak Yok!

Deprem başta olmak üzere olası bir afet sonrasında yurttaşlarımızın panik halini atlatabilmeleri ve yakınları ile buluşabilmeleri için Afet Bilgi Sistemi programı hazırlanacak. Toplanma Alanları ve Afet Yönetimi Eğitimi hakkında etkin yöntemler uygulayacağız.

Sağlık Hizmetlerine Erişimi Kolaylaştıracağız

Avcılar’da sağlık hizmetlerine uzaklık ve imkansızlıklar nedeniyle ulaşamayan hiç kimse kalmayacak. Doğum evinden, psikolojik desteğe kadar tüm Avcılar halkının derdine derman olacağız.

Halk Sağlığı Merkezleri kurup, önleyici sağlık hizmetleri sunulmasını sağlayacağız.

Hizmet şartlarının iyileştirildiği semt doğumhaneleri ve çocuk sağlığı merkezleri ile hayatı kolaylaştıracağız.

Avcılar’ı “Eğitim Öğretim Kenti” Yapacağız

Avcılar’da tüm çocuklarımız ve gençlerimiz en iyi şekilde eğitim alacak. Her yaştan yurttaşımız, ilgilendiği konularda kendini geliştirebilecek.

Öncelikle okul yetersizliği olan mahallelerden başlayarak okul yapımı için belediyenin tüm imkânlarını kullanacağız. İlgili kurumlarla işbirliği yaparak, öğrenci ve velilerin fikrini alarak okul sorununa hızla çözüm getireceğiz.

Yabancı dil ve bilgisayar eğitimi için Mahalle Evleri ve Kültür Merkezleri’nde ücretsiz Etüt Merkezleri oluşturacağız. İçerisinde etüt merkezlerinin, sanat, spor ve meslek edindirme kurslarının, 24 saat açık kütüphanenin yer alacağı bir Kent Enstitüsü kuracağız.

Emekli olan ve atanamayan öğretmenlerimizin de eğitim sürecinin bir parçası olacağı Kent Enstitüsü ile her mahalle bir eğitim yuvası olacak.

Öğrenci Destek Merkezi ile üniversite öğrencilerinin barınma ve beslenme sorunlarını çözecek, güvenli ve uygun fiyatlı mekânların yaratılması için girişimlerde bulunacağız.

Öğrencilerimizin, çamaşırlarını ücretsiz yıkayabileceği çamaşırhaneler ve ev eşyası destek merkezi kuracağız.

7’den 70’e Herkes İçin Sosyal Alanlar

Çocuk Sokağı ve Oyun Alanları:

Açık ve kapalı çocuk oyun alanlarının sayısını arttıracağız. Günün belirli saatlerinde uygun sokakları trafiğe kapatarak çocuklarımıza sokakta rahatça oynayabilme keyfi yaşatacağız. Çocuklarımız eve hapsolmayacak.

Kreşler ve Gündüz Bakımevleri:

Farklı mahallelerde yapacağımız kreş ve gündüz bakımevinde dar gelirli emekçi ailelerimizin çocuklarına da en iyi şekilde bakacağız. Çocuklar da anne babalar da rahat edecek.

Kadın Yaşam Evi:

Yazın serin, kışın sıcak sadece kadınlara özel Kadın Yaşam Evi yapacağız. Bu evlerde hanımefendiler ister örgü örecek isterse gün yapacak. İkramlar da belediyeden olacak.

Yaşlı Yaşam Evi:

Yaşlılarımızın bir araya gelip, sosyalleşebileceği yaşam evleri kuracağız. Yaşlılarımız kendilerine özel bir alanda yaşıtlarıyla sohbet edip, vakit geçirebilecek.

Engelsiz Yaşam Evi:

Engelli yurttaşlarımız için Engelsiz Yaşam Evleri kuracağız. İçerisinde uzmanların görev alacağı bu merkezlerde engelli kardeşlerimiz sosyalleşirken, aileleri gönül rahatlığıyla işlerini görebilecek.

Üreteceğiz, Paylaşacağız, Birlikte Kazanacağız!

Et, süt, yumurta gibi temel gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde üretilmesi, halkın tüketimine ekonomik olarak sunulması için çalışacağız, yeni modeller geliştireceğiz.

Halk Kooperatifleri:

Gıda ürünlerinin üreticiden tüketiciye sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatla ulaşması için Halk Kooperatifleri ve Gıda Bankaları kuracağız. Mahsulü köylüden alıp kâr koymadan yurttaşa dağıtacağız. Yurttaşlarımız daha az parayla daha sağlıklı gıdaya ulaşacak.

Kadın Kooperatifi:

Kadınlar üretecek. Kadınların ürettiği ürünler Avcılar’ımızın en işlek caddelerinde satışa sunulacak. Ayrıca bu ürünlerin farklı il ve ülkelerde de satışı belediyemizce organize edilecek. Kadınlarımız kazanacak.

Mutlu Gençlik, Güçlü Gelecek

Gençleri Yönetime Katacağız:

Gençlerin yerel yönetime katılacağı, fikirlerini rahatça paylaşacağı bir yapı oluşturacağız. Her zaman, her konuda gençlerimizin fikrini alıp, destekçileri olacağız.

Ücretsiz Programlama Atölyesi:

Tüm gençlerimizin katılımına açık, temel web sitesi tasarımı ve bilgisayar programlama dilinin öğretileceği ücretsiz bir atölye programı açacağız.

Teknolojiyi takip eden değil, yeni teknolojiler üreten bir gençlik yetiştireceğiz.

Girişimcilik Merkezi:

Avcılar Belediyesi Girişimcilik Merkezi ile serbest çalışanların, ofisi olmayanların yeni iş kurmak isteyenlerin ve öğrencilerin mekan arayışına çözüm bularak geleceğin mesleklerini icra edebilecekleri ortak çalışma alanı sağlayacağız.

Ürettikleri ürünlerin ulusal ve uluslararası piyasada pazarlanmasına destek olacağız.

Avcılar Kültür, Sanat Ve Sporla Anılacak

Kimse kültürel etkinlik için uzaklara gitmeyecek. Halk konserinden tiyatroya, festivalden spora her mahalleye özel etkinlikler gelecek, yüzler gülecek.

Festivaller:

Her yıl uluslararası festivaller düzenlenecek.

  1. Gençlik Festivali
    1. Kadın Festivali
    1. Rumeli Balkan Festivali
    1. Güreş Müsabakaları düzenlenecek.

Mahalle Tiyatroları:

Her mahalleye bir tiyatro sahnesi kuracağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz müzik, dans ve oyunculuk eğitimleri alacak.

Göç Müzesi ve Balkan Rumeli Kültür Evi:

Anadolu’dan Balkanlara çeşitli insan gruplarının göç hattı üzerinde bulunan ilçemize Göç Müzesi ve Balkan Rumeli Kültür Evi kazandıracağız.

Spor Kompleksi:

Amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz. Yüzme havuzu yaparak su sporlarını canlandıracağız. Ayrıca mevcut kapalı spor tesisimizi geliştirerek farklı spor dallarının bir arada icra edilebileceği bir yer haline getireceğiz.

Cem ve Kültür Evi:

Avcılar’ımızın ihtiyaç duyulan mahallelerine Cem ve Kültür Evi yapılmasına öncülük edeceğiz.

Cami:

Avcılar’ımızın ihtiyaç duyulan mahallelerine cami yapılmasına öncülük edeceğiz.

Taziye Evi:

Her mahalleye ihtiyaç oranında Taziye Evi açacağız.

Doğaya Ve “Bütün Türlerin Yaşam Hakkına Saygılı Avcılar”

İlçemizde yer alan Veteriner Fakültesi, hayvan hakları konusunda faaliyet yürüten STK’lar ve ülkemizin en büyük hayvan hastanesi ile iş birliği halinde örnek bir sokak hayvanları ve hayvan refahı uygulaması yapacağız.”

Turan Hançerli İletişim

Telefon: 444 6 989 / D:4000

Telefon:  0212 591 95 71

Mail: [email protected]

Mail: [email protected]

İnternet Sitesi: www.turanhancerli.com.tr

Avcılar Belediye Başkanlığı Adres: Ambarlı Mahallesi Mezarlık Sokak No : 10
Avcılar / İSTANBUL