GündemHaber Girişi : 06 Haziran 2022 09:49

AYGAD, Peygamberler Diyarı Şanlıurfa’da

AYGAD, Peygamberler Diyarı Şanlıurfa’da

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) kültürel mirasa katkıda bulunmak için düzenlediği gezide yeni durak Şanlıurfa oldu.

Gazeteciler Şanlıurfa’nın tarihi mekanlarını gezerek, yöresel yemeklerin tadına bakma fırsatı buldu. Müzik kültürünü de yakından takip ettiler.

Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’dan sonra Şanlıurfa’ya gelen gazeteciler ilk olarak; Balıklıgöl, Hz. İbrahim Mağarası, Hz. Eyüp Sabır Mekanı, Halil,ür Rahman Camisi, El Harrani Türbe ve Camisi, Ayn Zeliha Gölü, Rizvaniye Cami ve El-Ruha Göbeklitepe İsot Sarayı’nı ziyaret etti. Mekânlarla ilgili bilgilendirilen gazeteciler daha sonra tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe’ye geçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, 12 bin yıllık geçmişi bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe bölgesini kapsamlı bir şekilde gazetecilere anlattı.

Urfa Sıra gecesine de katılan gazeteciler çiğköfte eşliğinde doyasıya eğlendi.

Gazeteciler Göbeklitepe’nin önemine dikkat çekerek, Şanlıurfa merkez ziyaretinde mutlaka Göbeklitepe ve Harran ilçelerini gezmeleri gerektiğini dile getirdi.