Kültür ve SanatHaber Girişi : 15 Temmuz 2022 08:11

Turistlik Potansiyeli Yüksek İlçe: Türkeli

Turistlik Potansiyeli Yüksek İlçe: Türkeli

Gazeteciler Türkeli’nde akşam yemeğinde İş İnsanı olan Abdullah Cihad Özcan ve Ekrem Özcan’ın misafiri oldu.

Ardından Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz ve Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin tarafından ağırlandılar.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) Kastamonu’dan sonraki durağı Sinop’un Türkeli ilçesi oldu. AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, “Türkeli ilçesinin turistik potansiyeli çok yüksek” dedi.

Burada Sultanbeyli’de İş İnsanı olan Abdullah Cihad Özcan ve Ekrem Özcan’ın misafiri olan gazeteciler, Güllüsu Aile Canlı Balık Lokantası’nda akşam yemeği yedi. Gazeteciler, Türkeli’de kendilerini ağırlayan iş insanlarına teşekkür etti.

Özcan: Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk

İş İnsanı Cihad Özcan da gazetecileri Karadeniz’in turistik ilçesi Türkeli’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz ve Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin de gazetecilerle bir araya gelerek basın mensuplarını selamladı.

Burada bir teşekkür konuşması yapan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, daha önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne bir kültür gezisi düzenlediklerini hatırlatarak, “Ülkemizin 7 bölgesini gezerek temaslarda bulunuyoruz. Programımız Sinop merkezle devam edecek. Amacımız kültürel etkinliklerle kültür elçiliği görevini yerine getirmek. Sizlere misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. Türkeli ilçesinin turistik potansiyelinin çok yüksek olduğunu yerinde gördük” şeklinde konuştu.

Başkan Şahin: Önümüzdeki yıl da bekliyoruz

Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, önümüzdeki yıl da AYGAD’ı beklediklerini ifade etti. Şahin şöyle konuştu: “Sizleri tanımak çok güzeldi. Hep beraber güzel ve daha iyi bir programda tekrar sizleri ağırlamak isteriz. İlçemiz için hizmet ediyoruz. Aydın kesimle birlikte olmak bizleri mutlu etti. Her birinize teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Yılmaz: Yerel medya çok önemli

Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz ise gazetecileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Yerel medya bizler için de çok önemli. Yerel yönetimlerin sesidir yerel medya. Anadolu’da kendi imkanlarıyla gazetecilik yapan tüm gazetecileri saygıyla selamlıyoruz. İlçemiz turistik ve şirin bir ilçe. Kaleminiz güçlü, deklanşörünüz parlak, bahtınız da açık olsun” şeklinde konuştu.

Kaymakam Yılmaz ve Başkan Şahin daha sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı çekildi. Heyet ardından konaklayacakları otele geçti.

Otelde Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Almanya Genel Başkanı Şirvan Ünal gazetecilere eşlik etti.

Gazetecilerin programı Sinop il merkezi ile devam edecek.