PendikHaber Girişi : 24 Ekim 2022 13:12

AYGAD Üyeleri Yeni Yılı Yeni Projeler ile Karşılamak Üzere Buluştu

AYGAD Üyeleri Yeni Yılı Yeni Projeler ile Karşılamak Üzere Buluştu

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD),Dünya Gazeteciler Gününe özel, Tuzla Belediyesi’nin Ay Yıldız Sosyal Tesisleri’nde basın mensupları ile kahvaltılı bir organizasyon gerçekleştirdi.

Anadolu Yakası’nda gazetecilik yapan dernek üyelerinin katılım sağladığı programda, açılış konuşmasını AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ yaptı.

“DEZENFORMASYON YASASI”

Yasa hakkında önemli maddelerden bahseden Işıkdağ yaptığı konuşmada;  “Yasanın 29. maddesi, en çok dile getirilen madde oldu. Bu madde bir yandan yararlı, bir yandan da zarar anlamına geliyor.

Yarar kısmı, eline bir telefon alan bir vatandaş, herhangi bir konuda bile kendine ben gazeteciyim sıfatını yüklüyordu. Bu konuda mesleğimize ve bize zarar veriyordu. Gazetecileri toplumda herhangi bir vatandaşla aynı seviyeye düşürüyordu. Bu yönüyle bu madde bizi sevindiriyor.

Fakat diğer yönüyle maalesef özgürlüklerimiz kısıtlanıyor. Demokles’in kılıcını ensemizde hissettiriyor. Basın kartı ile ilgili de uzun yıllardır gazetecilik yapan, fakat hala basın kartı olmayan meslektaşlarım var. Bunda da ne yazık ki bazı pürüzler var.

Gazeteciler, yüzde yüz delillendiremediği sürece herhangi bir iddia ile ilgili haber paylaşımında bulunamaz hale getirildi. Yeni yasa diyor ki; hırsıza hırsız mısın diye sor, öyle yaz. Hırsız suçunu kabul etmez tabii! Bunlar yasanın eksi olan tarafları.

Gazeteci yeri geldiğinde sorgulamalı, fakat bu yasa basın özgürlüğünü yarı yarıya kısıtlıyor vaziyette. Yasada gerçek anlamda, hem maddi hem de cezai anlamda sıkıntılarla karşılaşacağımız durumlar mevcut.

Hepinizden özellikle dikkat etmenizi ve yasayı muhakkak incelemenizi istiyorum. Komisyonumuz da basın mensuplarına yasanın detayları ile ilgili bilgi vermeye hazır durumda. Bu konuda önümüzdeki süreçte derneklerle bir araya geleceğiz. Yasa ile ilgili bir bildiri ya da bir yayın hazırlamayı düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

AYGAD Başkanı Işıkdağ, toplantıda da en az bir yabancı dil bilmenin basın mensupları üzerindeki öneminden bahsederek, gazetecileri yakın zamanda yeni bir projeyle tanıştıracaklarının müjdesini verdi.

“AMACIMIZ DERNEĞİMİZİ BÜYÜTMEK”

Hedefinin 81 ilin hepsinde AYGAD üyesinin yer alması olduğunu belirten Başkan Işıkdağ; “Şu an 21 ilde üye arkadaşlarımız var. Bu sayıyı artırmayı, derneğimizi tam teşekküllü büyütmeyi hedefliyoruz.

Ancak bunu gelişigüzel değil, yüzde yüz sağlam bir şekilde yapacağız. Önce eğitimle başlayacağız, sonra hem insani hem de mesleki ahlaka sahip kişileri benimseyeceğiz. Donanımlı ve vasıflı meslektaşlarımızla derneğimizi yeni yılda büyüteceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Başkan Işıkdağ’ın ardından mikrofon tek tek gazetecilere uzatıldı. Meslektaşlarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak meslek adına görüşlerini bildiren basın mensupları; AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ’a ve yönetimine teşekkürlerini ilettiler.