GündemHaber Girişi : 02 Mayıs 2023 16:35

AYGAD Üyelerinden Hatay ve Kahramanmaraş’a Ziyaret

AYGAD Üyelerinden Hatay ve Kahramanmaraş’a Ziyaret

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) deprem bölgesinde yer alan Hatay ve Kahramanmaraş‘a geçtiğimiz cumartesi akşamı başlayan ve toplamda 3 gün süren bir ziyaret gerçekleştirdi. Daha önce de bu bölgeyi ziyaret ederek yardım ulaştıran AYGAD üyeleri bu turda; Hatay Kırıkhan, Kahramanmaraş Pazarcık ve Büyüknacar Fatih mahallelerini gezerek beraberinde getirdikleri yardım malzemelerini dağıttılar.

TOPLAM 10 BASIN MENSUBU KATILDI

Ziyarette AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, Pendik Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Metin Yazıcı, Yerel Hayat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kubilay Öztürk ve Muhabiri Mustafa Nazım Telli, Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları (USMEK) Dernek Başkanı İzzet Aydın, Haberler.com  Haber Müdürü Olgun Kızıltepe, Medya Akademisi Derneği (MAKDER) Selçuk Taşdemir, Kent Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi  ve aynı zamanda UİGAD Genel Başkanı  Cesim Yener, Vitrin Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tahsin Kara, İstanbul Erzurum Gazetesi Muhabiri Ömer Faruk Ataoğlu olmak üzere toplam 10 basın mensubu bulundular. Deprem bölgesine ulaşım için araç, başkanlığını Hamza Şayir’in yaptığı Kocaeli Dilovası Belediyesi tarafından temin edildi.

İLK ZİYARET HATAY KIRIKHAN’A

AYGAD ekibi ilk ziyaretini Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, başkanlığını Hüseyin Keskin’in yaptığı Sultanbeyli  Belediyesinin kurmuş olduğu konteyner kente gerçekleştirildi.

Burada depremzedelerle birebir ilgilenen, sohbetler eden, yakınlık kuran AYGAD üyeleri; beraberlerinde getirdikleri,  Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın hediye ettiği bir adet akülü engelli sandalyesini, çocuklar için elbise, çorap, oyuncak, çikolata, şeker ve meyve suyu gibi ihtiyaç ve yardım malzemelerini de özenle dağıttılar.

SONRAKİ DURAK KAHRAMANMARAŞ OLDU

Daha sonra Kahramanmaraş’a geçen ekip, Dilovası Belediyesinin kurduğu çadır kenti ziyaret ederek burada da yardımlarını dağıttı ve incelemelerde bulundu. Şehir merkezinden sonra, depremde 60’ın üzerinde kayıp veren Büyüknacar Fatih Mahallesi Pazarcık Köyünü ziyaret edildi. Basın mensuplarını burada�Mahalle Muhtarı Yasin Gümüşoluk karşılayarak ağırladı. Bir depremzede çadırında yemek ikram edilen ekip, karşılaştıkları misafirperverlikten etkilendiler.

Muhtar Gümüşoluk’un “Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun, her eksiğimize koşuyorlar. Normal hayata dönmek için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Devletimizin söz verdiği evlerimize de kavuşursak yaralarımız bir nebze daha sarılmış olacak” sözleri, bazı ekranlarda yansıtılmaya çalışan olumsuz eleştirileri de yalanlar nitelikteydi.

AYGAD ekibi,  Pazarcık mezarlığını da uğrayarak depremde hayatını kaybedenler için dua ettiler. Ekip mezarlık ziyaretinin ardından tekrar şehir merkezine dönerek depremzedelerle bir araya geldikten sonra dönüş yoluna girdi.

VİDEOLU RÖPORTAJLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haberler.com  Haber Müdürü Olgun Kızıltepe ve Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları (USMEK) Dernek Başkanı İzzet Aydın da gerçekleştirdikleri video çekimli röportajlarla da, deprem bölgesinde yaşamını devam ettirmeye çalışan insanların duygu ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmalarını sağladılar. Kızıltepe ve Aydın ikilisi ziyarete katılan diğer basın mensupları ile de söyleşi yaptılar.

AYGAD’DAN VALİ ÇİÇEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği üyeleri dönüş güzergahında, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e makamında bir ziyaret gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’ta ardından da Elbistan ve Adıyaman’da ‘Koordinatör Vali’ olarak görev yapan ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Vali Çiçek’e, Dernek Başkanı Ahmet Işıkdağ tarafından özel bir plaket takdim edildi.    

Dernek üyelerini karşılayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de yapılan ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek AYGAD üyelerine teşekkürlerini iletti.

AHMET IŞIKDAĞ: MESLEKTAŞLARIMIZA, STK’LARA VE KURUMLARA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Dernek Başkanı Ahmet Işıkdağ; “Hislerimiz yoğun, duygularımız kabarık… Gördüklerimiz acı verici. Hepimizi derinden sarstı. Tabi bir yanımız buradaki insanlarımızı gördükçe umut doldu. Büyük bir felaket yaşamalarına rağmen gözlerindeki o hayata tutunma azimlerini gördük. İçleri ağlasa da, neşeli ve iletişime açık haldeler. Zaten en çok da buna ihtiyaçları var. Devlet ve milletin el ele yaptığı çalışmaları gördük. Bu insanlarımızı unutmamak lazım. Onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz lazım. Derneğimizin ziyaret amacı da bu. Bu iletişimi güçlü kılmak, onlarla beraber olduğumuzu hissettirmek. Çünkü bu büyük bir felaket. Büyük bir acı. Defalarca dile getirmemize rağmen yine söylüyoruz; sadece yıkılan binalar olmadı. Yarım kalan, eksik kalan ve tamamen biten hayatlar var. Meslektaşlarımıza, STK’lara ve kurumlara çok iş düşüyor. Buraları, bu insanları unutmayalım, unutturmayalım.

Depremzedelerimizin zaman zaman kişisel ihtiyaçları oluyor, hem bunları bu bölgelere ulaştırmamız hem de manevi olarak desteklerimizi göstermeliyiz.  Konteyner ve çadır kentleri gezdik. Bölgeye gelmek isteyenlere şunu söylemek lazım. Yaz geliyor, birçok kadın depremzedenin üzerinde kışlık kıyafetler var. Yazlık çocuk kıyafeti, yetişkin erkek kıyafeti mutlaka akıllarında olsun. Çocuklar için oyun alanları var fakat yetersiz kalıyor. Eğitici oyuncaklar, kitap, tablet getirebilirler. Kütüphaneler var ama ihtiyaç duyulan bazı şeyler eksik”  sözlerine yer verdi.