GündemHaber Girişi : 26 Ekim 2023 11:23

Ayhan Bora Kaplan ne yaptı, olayı ne? Ayhan Bora Kaplan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ayhan Bora Kaplan ne yaptı, olayı ne? Ayhan Bora Kaplan kimdir, kaç yaşında, nereli?

SON DAKİKA! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşanan yeni bir gelişme ile tekrar gündeme geldi. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında iki emniyet müdürü ile bir şube müdürü açığa alındı. Peki, Ayhan Bora Kaplan ne yaptı, tutuklandı mı? Ayhan Bora Kaplan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında, polis başmüfettişi olan iki 1. sınıf emniyet müdürü ile Polis Akademisi Başkanlığı’nda görev yapan bir şube müdürü açığa alındı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında, polis başmüfettişi olan iki 1. sınıf emniyet müdürü ile Polis Akademisi Başkanlığı’nda görev yapan bir şube müdürü açığa alındı.

Ayhan Bora Kaplan’ın kim olduğu ve hangi olaylara karıştığı merak konusu. Peki, Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan olayı nedir? İşte detaylar…

Ayhan Bora Kaplan, Ankara'da ‘Kaplanlar’ grubu olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ayhan Bora Kaplan Ne Yaptı?

Ayhan Bora Kaplan, Ankara‘da ‘Kaplanlar’ grubu olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada dikkat çeken bir gelişme meydana geldi.

Soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda polis başmüfettişi olarak görev yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.A, 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.K. ile Polis Akademisi Başkanlığı’nda görev yapan Şube Müdürü V.K., Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açığa alındı.

Polis müdürleri hakkında idari soruşturma yapıldığı öğrenildi.

ayhan bora kaplan

AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan, 1971 yılında Erzurum’da doğdu. Çocukluğu Ankara’da geçti.

Ankara’da yer altı dünyası isimlerinden “Kaplan grubu” olarak bilinen (Ayhan) Bora Kaplan ve beraberindeki 42 kişi hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suç örgütü üyeliği, nitelikli yağma, kasten yaralama, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, beden bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet” suçlamalarından yürütülen soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Bora Kaplan hakkında 2018 yılında “2018/233611” dosya numarası ile soruşturma başlattığı, Kaplan grubunun emniyetin takibinde olduğu anlaşıldı.

Ayhan Bora Kaplan, Ankara Sulh Ceza Hakimliğince tutuklamıştı.

Ankara’da “Kaplan” grubu olarak bilinen Ayhan Bora Kaplan’ın ekibine yönelik operasyon devam ediyor.

Esenboğa Havalimanı’nda yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanarak gözaltına alınan Kaplan’ın ekibine yapılan operasyonlarda 25 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait mermi ele geçirilmişti.