Ayrılmaz bir bütün…

Hayatımızdaki, çevremizdeki bazı olaylar bizleri özellikle bazı konularda yazmaya zorlar…

Bu nedenle de  herkesin hayatında en önemli yeri işgal eden güven konusu ile ilgili bir şeyler yazmak istedim. Benim gibi birçok kişinin hatta birçok kişi ile sınırlandırılamayacak kadar ortak önemlilikte bir duygu olduğunu düşünüyorum.

Son zamanlarda görüyorum ki etrafındaki kişilerin bir birlerine karşı güvensizliği git gide fazlalaşıyor…

Oysa güven olmadan ne gerçek paylaşım, ne dostluk, ne arkadaşlık ne de aşktan söz etmek mümkün değildir…

Çevrenize baktığınızda, ailenizin, arkadaşlarınızın, kısaca herkesin rahat ve güzel yaşamak için çaba sarf ettiğini görürsünüz. Öncelikle rahat yaşamak için hem bizim, hem de çevremizdeki insanların mutlu olması önemlidir. Çünkü insan için en büyük konforlardan biri sevdiklerinin rahat ve mutlu olmasıdır.

Peki bu mutluluğu engelleyen sebepler hangileri?

Bir kere, dünyada en yaygın olan duygunun korku olduğunu görüyoruz. Bu da insanın yaşam kalitesini ve konforunu ortadan kaldıran bir duygu. Güvensizlik, gelecek korkusu insanları sarmış durumda. Bu korkunun sonucunda da sevgiyi, merhameti, fedakarlığı ve şefkati kaybetmiş insanlar oluşmaya başladı. Mesela, çıkar için kendi kardeşiyle bile çatışmaya giren insanlar var. Herkes öncelikle kendini düşünür durumda. Kendisinin yüzünden sıkıntı içinde olan insanların sıkıntılarını, dertlerini manevi olarak bile düşünmekten uzak. Önce ben sonra başkaları diyen insanların sayısı çok fazla. İyi niyet, yardım, fedakarlık, yanında olmak, destek vermek gibi davranışlara değer verilmemekte. Zor günlerde yanında olan insanları bir anda unutan insan sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Bu durum özellikle iyi niyetli, samimi, fedakar insanların ruhlarını yıpratıyor, psikolojilerini bozuyor.

İnsanlar dost olunacak, sevilecek, saygı duyulacak kişilerin arayışı içindeler.

Güven temeli üzerine kurulu bir dostlukta ileride bir gün, özellikle menfaatlerin çatıştığı durumlarda sadakatin ve vefanın devam etmesi çok kolay sağlanabilir. Güvenilirlik aynı zamanda samimi sevginin zeminini de oluşturur.

Sevginin en önemli göstergesi güvenilir olmaktır. Çünkü önemli olan kişinin ahlakı ve karakteridir. İnsanlar birbirlerinin, güvenilirlik, şefkat, merhamet, cömertlik, ince düşünce, fedakarlık gibi güzel özelliklerine her şahit olduklarında sevgileri katlanarak artar.

Zaman içerisinde insanların kişiliklerinin gelişmesi ve güvenilirliklerinin artması ile birlikte, sevgi de derinleşir. Güvendiğimiz insanı severiz,sayarız …Güven duygusuyla o kişiyle her türlü iş birliğine açık oluruz..En önemlisi de bu güvenden sonra o kişiye sevgi besleriz…

Kişiler arasındaki ilişkilerde en temel duygu ‘güven’dir…

Eğer hayatımıza sağlam temeller atmak istiyorsak bu ikilinin bir birinden ayrılmaması gereken önemli değerler olduğunu unutmamalıyız…

‘Güven ve sevgi” ayrılmaz bir bütündür…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.