Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı takımlar kentin birçok noktasında faaliyet gösteren unlu mamul üretim yerlerinde, fırın, bakkal ve marketlerde ekmeklerin gramajı başta olmak üzere ekmek üretimi ve hijyen kaideleri üzere bahisleri ele alarak kontrollerini sürdürdü. Ekipler fırınlarda bilhassa çalışanların paklığı, imalathane ve satış yerlerinin pak olup olmadığı, istenilen koşullara uyulup uyulmadığı konusunda denetimler yaptı. Bilhassa ekmek ve pidelerin gramajlarını hassas tartılarla ölçen takımlar etiketleri denetim etti. �
Denetimlerle ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, besin kontrollerine sürat kazandırdıklarını belirtti. Gayelerinin halkın sağlıklı besin tüketmesini sağlamak olduğunu vurgulayan yetkililer, kontrollerin artarak devam edeceğini söz etti.
Vatandaşların sıhhatini her şeyin üstünde tuttuklarını söz eden Ayvalık Belediye Lideri Mesut Ergin ise; “Ekiplerimizce, halkımızın temiz, güvenli ve kaliteli bir hizmet alması için çeşitli denetimler yapıyoruz. İşletmelerde imalathane ve çalışanların temizliği, gramaj ile üretilen ürünlerin sağlığa uyumluluk gibi konularda kontrollerini periyodik olarak sürdürüyoruz. Birçok alanda olduğu gibi fırın denetimlerini de aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Kanunlar çerçevesinde halkımızı temiz ve güvenilir hizmet alması için görevimizi yerine getiriyoruz” sözleri kullandı.
Hibya Haber Ajansı