GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 13:20

Babacan: “15 Mayıs sabahı demokrasi bayramına kavuşacağız”

Babacan: “15 Mayıs sabahı demokrasi bayramına kavuşacağız”

Babacan, Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğuna dikkati çekerek, “Çocuk bayramımızın arifesindeyken, sizleri gözleri hafızamıza kazınan Ceylan’ın kentinden selamlıyorum. Çocuklar daracık sokaklarda, dershane önlerinde, köy meralarında özgürce, itimat içinde yaşasın diye buradayım. 7 yaşındaki Muhammedler, 6 yaşındaki Furkanlar için buradayım. 12 yaşındaki Ceylanlar, Uğurlar ölmesin diye buradayım. Çocukların ellerine silahlar verilmesin diye buradayım.” tabirlerini kullandı.

“Bu seçim; evladına bayramlık alamayan analar, konutuna baklava alamayan babalar kazanacak”

14 Mayıs seçimlerine yönelik bildiriler veren Babacan şunları söyledi:

“15 Mayıs sabahı demokrasi bayramına kavuşacağız. Zira bu seçim 7'den 70'e, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye kazanacak. Bu seçim, evladına bayramlık alamayan analar kazanacak. Bu seçim, bayramda meskenine bir kutu baklava alamayan gözü yaşlı babalar kazanacak. Bu seçim, Ramazan ayında ucuz ekmek kuyruklarında bekleyen emekliler kazanacak.”





“14 Mayıs Türkçe, Kürtçe, Arapça, Lazca, Boşnakça müziklerle kutlanacak”

Babacan, 14 Mayıs’ın kaybedeni olmayan bir demokrasinin zaferi olacağını lisana getirerek, “14 Mayıs; doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye’de kutlanacak. Tüm sokaklarda Türkçe, Kürtçe, Arapça, Lazca, Boşnakça müziklerle türkülerle kutlanacak.” biçiminde konuştu.

“14 Mayıs’ta aslında iki seçenekli bir referandum olacak”

14 Mayıs günü vatandaşların önünde iki seçenekli bir referandum olacağını ileri süren Babacan, “Otoriterlik mi, demokrasi mi? Keyfilik mi, hukuk mu? Tek akıl mı, ortak akıl mı? Fakirlik mi, zenginlik mi? Kilosu 30 lira olan soğan mı, bereketli, huzurlu sofralar mı? Kendinden olmayan herkese terörist diyen nobran bir lisan mi, herkesi kucaklayan kapsayıcı bir bakış mı? Oylarınızı yok sayan kayyumlar mı, oylarınızla vazifeye gelen seçilmişler mi? Özeti; kara kış mı, bahar mı?” dedi.

Hibya Haber Ajansı