GündemHaber Girişi : 21 Mart 2023 10:40

Babacan: “Erdoğan iş başında olduktan sonra ekonominin düzelmesi mümkün değil”

Babacan: “Erdoğan iş başında olduktan sonra ekonominin düzelmesi mümkün değil”

“Mevcut sistem devam ettiği sürece, sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece bu ülkenin iktisadının düzelmesi asla mümkün olmaz.” diyen Babacan,  “Sayın Erdoğan’ın idare üslubu bilhassa şu son 5 yıldır daima laf dinleyen takımlarla çalışmak. Yani ben ne istersem o olsun. Kimse benim istediğimden farklı bir şey yapmasın. Laf dinlemiyor diye kaç merkez bankası lideri kaç bakan değişti. Dolayısı ile mevcut sistem devam ettiği sürece, sayın Erdoğan cumhurbaşkanı olduğu sürece bu ülkenin iktisadının düzelmesi asla mümkün olmaz.” dedi.

Ali Babacan, iktisadın yalnızca iktisat idaresinden ibaret olmadığının altını çizerek, “Merkez bankasının bağımsız olmadığı, laf dinleyen liderler tarafından yönetildiği bir ülkede, yüzde yüzü aşan enflasyonlara ulaşmış bir ülkede Sayın Erdoğan iş başında olduktan sonra iktisadın düzelmesi mümkün değil. Bu idare zihniyeti ile bu ülkenin iktisadının asla lakin asla düzelmeyeceğini herkesin görmesi lazım. İktisat yalnızca iktisat idaresinde ibaret değildir. Hukukun önemsenmediği, anayasa mahkemesinin önemsenmediği vakit iktisadın düzelmesi yalnızca bir hayaldir. “Siz her gün hukuku çiğneyin sonra da ‘Ekonomiyi düzelteceğim’ deyin. Rüyalarında bile göremezler.” sözünü kullandı.

Hukuka ve demokrasiye ve inanmak gerektiğine vurgu yapan DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, şunları kaydetti:

“Önce hukuka, demokrasiye inanmak lazım, önce eğitimi önemsemek lazım”





“2018 seçimlerinden beri iktisatta bir düzelme gördünüz mü? Kimin gelip kimin gittiğinin bir değeri yok. İş başında Erdoğan olduğu sürece ve onun zihniyeti idarede hâkim olduğu sürece adeta düzgün insanları öğütme makinesi haline gelen bu idarenin bundan sonra iktisatta sonuç üretmesi mümkün değil.

Sayın Erdoğan iş başında olduktan sonra iktisadın düzelmesi mümkün değil. Erdoğan idaresinin bilhassa son 5 yılın hasar maliyeti, iktisat tarihimize geçti. Berbat idare, iş bilmezlik, ehliyet ve liyakati tanımayan, akıl dışı, bilim dışı uygulamalar yapan bir hükümetin ülkenin iktisadına nasıl büyük ziyan verebileceğini gösterdiler. Bu da tarihe geçecek, bir başarısızlık periyodu olarak tarihte kalacak. Biz geldikten sonra bunların hepsini düzenleyeceğiz ve bağımsız Merkez Bankası ile paranın kıymetini koruyacağız. Türk lirasına itimadı tekrar sağlamamız gerekiyor. Her şeyin başı zati itimat olunca işler kolaylaşıyor, inanç oluşturmazsanız asla hiçbir şey düzelmiyor.”

Hibya Haber Ajansı