DünyaHaber Girişi : 24 Şubat 2023 10:20

Babacan: “Her kesim için ayrı ayrı çözümler açıklayacağız”

Babacan: “Her kesim için ayrı ayrı çözümler açıklayacağız”

Babacan, birkaç hafta sonra ziraî faaliyetlerin başlayacağını belirterek, “Çiftçilerimizin kahırlarının bir an evvel giderilmesi gerekiyor ki ziraî üretimle ilgili bir aksama meydana gelmesin. Bilhassa tarım dalına, çiftçilerimize, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza dönük özel programlar gerekiyor. Bu gereksinimlerin tek tek tespit edilip süratli bir biçimde giderilmesi için tahliller gerekiyor.” sözlerini kullandı.

“Esnafın alıp sattığı mal enkaz altında”

Esnafın sarsıntıdan çok makus etkilendiğini söyleyen Babacan, “Dükkanların değerli bir kısmı yıkılmış. Alıp sattığı mal enkaz altında. Tıpkı vakitte esnafımızın borcu, çeki, senedi var. Bir gecede bütün varlığını yitiren esnafımızın bu finansal problemlerinin nasıl çözüleceği de çok değerli bir bahis. Bununla ilgili nakış işler üzere ayrıntılı çalışmalar gerekecek.” dedi.

“‘Seçime kadar bekleyin’ deme lüksümüz yok”





Babacan,  depremden mağdur olan her bölümden vatandaşın meselelerinin çözülmesiyle ilgili özel çalışmaların gerekeceğini lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Tarım için başka, hayvancılık için farklı, küçük esnaf için başka, sanayi için başka. Biz bu tahlilleri açıklayacağız. Hükümete ‘Seçime kadar bunları yapmanızı öneriyoruz. Yaparsanız memleketimiz için uygun olacaktır’ diyeceğiz. Zira hizmetin ulaşması ve karar alınması için ‘Seçime kadar bekleyin’ deme lüksümüz yok. Bugünkü hükümetin çabucak önlemler alıp adım atması lazım. Açıklayacağımız rapor, seçime kadar hükümete tavsiye lakin seçimden sonra da kaldığı yerden devralıp bizim yapacağımız çalışmalar biçiminde olacak.”

Babacan bugün Hatay’ın Antakya, Samandağ, Defne, Altınözü ve İskenderun ilçelerine gidecek.

Hibya Haber Ajansı