GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:06

Babacan: “Kılıçdaroğlu açık ara kazanacak”

Babacan: “Kılıçdaroğlu açık ara kazanacak”

Babacan, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada 14 Mayıs’taki seçimde 7’den 70’e, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye’nin kazanacağını tabir ederek, “Seçime tek bir oyun dahi zayi olmaması için tek listeyle giriyoruz. Tüm Türkiye’de daima birlikte birleşe birleşe kazanacağız.” dedi.

“Kemal Kılıçdaroğlu açık orta kazanacak”

İlk sandıkta Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açık orta seçimi kazanacağını sav eden Babacan, “İkinci sandıkta da Millet İttifakı olarak meclis çoğunluğunu alacağız. Gün gün, saat saat çalışmamız gerek. Oturduğumuz yerden olmaz. Bütün partiler omuz omuza verip çalışacağız.” diye konuştu.

“Geçmişte AK Parti’ye gönül vermiş insanların kapısını çalmalıyız”





Babacan, geçmişte AK Parti’ye gönül vermiş insanların kapısını çalmaları gerektiğini lisana getirerek, şunları kaydetti:

“‘Sizin sesiniz olan, sıkıntınızla ilgilenen parti değişti artık. 28 Şubatçılarla kol kola gezmeye başladılar’ demeliyiz. ‘Bütün servetim bu yüzük’ diyen Erdoğan kelamından döndü, etrafındaki üç beş kişi de servetine servet kattı’ diye anlatmalıyız.”

“Hedefimiz, kimsenin üstünlük taslamadığı bir ülkedir”

Hedeflerinin tam demokrasi olduğunu söyleyen Babacan, “Öyle eksik gedik, yarım yamalak değil; tam demokrasi. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkes hiç fark etmez. Sünni-Alevi hiç fark etmez. Kim olursa olsun, hangi mahalleden, görüşten olursa olsun, herkes fakat herkes bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşıdır. Biz bu türlü inanıyoruz. Bizim maksadımız, ülkemizde eşit vatandaşlık prensibini hakim kılmaktır. Bizim maksadımız, kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı bir ülkedir.” formunda konuştu.

“Bizim gücümüz haklılıktan geliyor”

Babacan, ellerindeki imkanların iktidarınkilerle yarışamadığını ileri sürerek, “Gelirken yollara baktık ki iktidar olmanın verdiği bütün gücü ve parayı döşemişler. Lakin bizim gücümüz haklılıktan geliyor. Biz haktan aldığımız güçle hareket ediyoruz. Hak için, hukuk için, adalet için yürüyoruz. Ve kazanacağız.” dedi.

Partisinin Batmanlı Genel Lider Yardımcısı ve Mersin Milletvekili adayı Mehmet Emin Ekmen’i kürsüye davet eden Babacan, “Mersin’den de seçilse tıpkı vakitte Batman’ın da milletvekili olacak” sözünü kullandı. Babacan, Ekmen’den bunun için kelam aldı.

Hibya Haber Ajansı