GündemHaber Girişi : 13 Nisan 2023 17:34

Babacan’dan Sadullah Ergin açıklaması

Babacan’dan Sadullah Ergin açıklaması

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, toplumsal medya hesabı Twitter üzerinden CHP listelerinden aday gösterilen Sadullah Ergin ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Babacan açıklamalarında şunları kaydetti:

“Partimizin kurucularından, 21 yıllık yol arkadaşım Sadullah Ergin ile ilgili yanlışlı bir tartışmanın döndüğünü görüyorum. Birçoklarının eksik bilgiden ve aşmamız gereken önyargılardan kaynaklandığını anlıyorum.

2009-2013 ortası demokratikleşme, ıslahat ve AB ahenk düzenlemelerinin birçoklarını Sadullah Bey’in eforlarıyla yasalaştırdık. Kendisi, Adalet Bakanlığı tarihinde görülmemiş süratte kişisel ve kolektif haklara yönelik işlere imza attı.

Tutuklu oranının düşürülmesi, adil yargılanma hakkı, kolluğun demokratikleşmesi, AYM’ye kişisel müracaat, AİHM kararlarının Türkçe olarak yayınlanması, anadili hakkı üzere, yüzlerce değişiklikte katkısı var. Pek birden fazla hâlâ topluma nefes imkânı sağlayan kıymetli düzenlemeler.

Şahidimiz o periyodun demokratlarıdır. Sahiplendiğimiz geçmiş demokratikleşme devridir. Gayemiz de tam demokratik Türkiye’dir. Artık yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve yanlışlı ezberleri bırakıp birbirimizi dinleyerek ve birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum.”


Hibya Haber Ajansı