GündemHaber Girişi : 25 Şubat 2023 10:04

Bağımlı bireylerin deprem sürecindeki durumu önem taşıyor

Bağımlı bireylerin deprem sürecindeki durumu önem taşıyor

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Onur Noyan, sarsıntının tesirlerinin devam ettiği süreçte alkol ya da unsur bağımlısı bireylerin yaşadıkları his durum hakkında bilgiler ve kıymetli tavsiyeler paylaştı.

Deprem sırasında çok farklı hisler yaşandığına dikkat çeken Doç. Dr. Onur Noyan, “Bazıları çok kötü hisler içerisine girerler, bazıları ise sanki hiçbir şey olmamış gibi kendini tamamen deprem ile ilgili haberlere vererek farklı duygular veya nötr duygular içerisinde hayatına devam eder. Bağımlı olan bireylerin bu süreçteki durumu çok önemlidir” dedi.

Bağımlılık davranışının aslında iç dünyada olumsuz bir his durumunun süratli bir biçimde değişmesi emeliyle yapılan bir davranış olduğunu belirten Doç. Dr. Onur Noyan, “Deprem sırasında da olumsuz hislerini bastıran bireylerin, bilhassa sarsıntıdan bir ay sonra husus ya da alkol kullanma isteğinin artacağı öngörülür. Bu devirlerde alkol ya da husus kullanan bireyler kesinlikle kendilerini takip eden hekimleriyle, kendilerini yeterli hissetmelerine ve husus ya da alkol kullanmamalarına karşın görüşmeye devam etmeli. Bu görüşme sırasında olumsuz hislerle baş etmek için yeni formüller öğrenmek ve bunları hayata geçirmek, bireylerin olumsuz davranışlarının gerçekleşmesi ihtimalini azaltacaktır” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı