SiyasetHaber Girişi : 27 Şubat 2024 11:20

Bağımsız Pendik Belediye Başkan Adayı Ümit Demir

Bağımsız Pendik Belediye Başkan Adayı Ümit Demir

İlçemizde bağımsız belediye başkan adaylarının sayısı ikiye çıktı.

Ümit Demir bağımsız Pendik Belediye Başkan adaylığını açıkladı. 1982 Ordu Akkuş Düğencili Köyü doğumlu. Evli ve 4 kız çocuk babası olan Ümit Demir, 1988 yılından bu yana Pendik’te ikamet ediyor.



Halen Velibaba Mahallesi’nde yaşayan Demir, lise mezunu ve ‘iş giyim’ sektöründe faaliyet gösteriyor. Diyanette bir süre görev yapmış bulunan Demir ‘hafız’ unvanına sahip. Mecidiyeköy Kuştepe muhitinde hafız olarak hizmet vermiş bir isim.


Adaylığını ilan ettikten sonra yoğun bir tempoyla seçim çalışmalarını sürdüren Bağımsız Pendik Belediye Başkan Adayı Ümit Demir, oluşturduğu ekip ile mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak ilçeyi tarayarak esnaflar, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla birebir temas ederek kendisini ifade ediyor.


“Niçin aday oldunuz?” sorusuna; “Bu ülkede ve bu ilçede ters giden, eksik kalan birçok şey var. Her önüne gelen de bu konuda bir şeyler söylüyor, şikayetleniyor. Fakat taşın altına elini sokan yok. İşte ben bu noktada duyarlılık göstererek sorumluluk almak istedim.


Geçmiş yıllardan siyasete yabancı sayılmam. Hafızlık mesleğim ve iş dünyasındaki aktivitem dolayısıyla insanlarla hep iç içe oldum. Bu hayattan biriktirdiklerim, deneyimlerim, tecrübelerim mevcut. Bu donanımımı Pendik için ve Pendiklilerin yararına kullanmak istedim ve bu sebeple aday oldum.


Ben bağımsız bir adayım. Parti politikalarına göre konuşmak, sözlerimi birilerine onaylatmak zorunda değilim. Gördüğümü, inandığımı tüm gerçekliğiyle rahatlıkla söyleme imkanına sahibim. O yüzden de bağımsız aday olmayı avantaj olarak görüyorum” şeklinde cevap veriyor.

2009 yılından bu yana sivil toplum örgütlerinin içinde olduğunu ifade eden Ümit Demir, halen ‘Pendik Altın Silsile İlim Kültür Yardımlaşma Derneği’ başkanı olarak da hizmet vermekte.


Pendik’in birçok sorununun çözülmemiş olduğunu ifade eden Bağımsız Pendik Belediye Başkan Adayı Ümit Demir; belediye başkanı seçilmesi halinde yapacakları ile ilgili olarak şunları söylüyor:

“Özellikle sağlık ve eğitim alanında kadınlarımız ile ilgili projelerim var. İlçemizin en önemli sorunlarından birisi kentsel dönüşüm ve imar meselesi. Bu konuda ivedi olarak harekete geçmek lazım. Sosyal tesisler ve her siteye çocuk parkı, yeni pazar alanları gibi birçok başlıkta hizmet üreteceğim. Geçmişte uygulanan ve bazı belediyelerin halen uygulamaya devam ettiği ‘Halk Günü Buluşmalarını’ işler hale getireceğim. Ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım.”

“Ümitsizliğe yer yok. Pendik için bir Ümit var” sloganıyla bayrak açan Ümit Demir’in çarpıcı söylemlerinden biri de ‘Mahalle Belediyeciliği’. Pendik’in her mahallesinin bir ilçe büyüklüğünde olduğunu ve o muhite özel sorunların – ihtiyaçların bulunduğunu ifade eden Demir; “Tüm mahallelerimizde belediye başkanlığı temsilciliği oluşturarak nokta çözümler üreterek hizmeti hızlandıracağım” şeklinde konuşuyor.

İLETİŞİM:
0532 657 99 43
www.umitdemir.com
İnstagram: baskanumitdemir




 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İlyas olgun 21 Mart 2024 16:46

    Allah yolunda Olan lar asla yanlız değil dir.Allah yolunu açık etsin