GündemHaber Girişi : 15 Nisan 2023 09:34

Baharın renkleri Bursa’yı sardı

Baharın renkleri Bursa’yı sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi bir taraftan alt ve üst yapı yatırımlarıyla kenti geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, başka taraftan park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla kenti, baharın tüm renkleri ile donatıyor.

Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü takımları tarafından yapılan çalışmalarla rengarenk yazlık ve kışlık çiçekler parkları, refüj ve kavşakları süslüyor. Bursa’ya görsel manada 4 mevsim baharı yaşatan çalışmalar kapsamında kış dönemi boşunca 22 farklı tipten toplam 2 milyon 13 bin adet kışlık çiçek ekimi yapıldı.

Yine dikimi yapılan 1 milyon adet çiçek soğanın açmasıyla Bursa adeta lale, sümbül ve nergis bahçesine döndü. Bilhassa Hüdavendigar Kent Parkı, Kültürpark, Merinos Park, Botanik Park, Hayvanat Bahçesi, Nilüfer Vadisi ve ana arterlere ekilen rengarenk laleler Bursa’ya estetik bir görünüm kattı.





Yaz dönemi için de hazırlıklarını tamamlayan Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü takımları, dönem boyunca 2 milyon 436 bin 600 adet yazlık çiçek ekimi planlıyor.

Hibya Haber Ajansı