GündemHaber Girişi : 20 Nisan 2023 11:04

Bakan Akar, Vali Çiçek ve Başkan Büyükklıç’tan “Yeni Havalimanı” incelemesi

Bakan Akar, Vali Çiçek ve Başkan Büyükklıç’tan “Yeni Havalimanı” incelemesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 8 milyon yolcuya hizmet etmesi hedeflenen ve üretimi süratle devam eden Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası çalışmalarını yerinde inceleyip, yetkililerden son durum hakkında bilgiler aldı.

Yapım çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın inşaatının süratli bir halde bitirilmesi için gereken iş programı özverili ve hummalı bir halde sürüyor.

Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Apron Üretim Projesi’nin inşaat çalışmalarını birinci günden bu vakte kadar titizlikle takip eden Lider Büyükkılıç, Ramazan Bayramı hasebiyle kente gelen Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve AK Parti Kayseri milletvekili adayları ile birlikte inşaat çalışmalarında gelinen son durumu yerinde inceleyerek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.





Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Apron Üretim Projesi incelemesi esnasında açıklamalarda bulunan Bakan Akar, çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirterek, “Belediyemizin, vilayetimizin, ilgili arkadaşlarımızın çalışmalarıyla Kayseri’miz için son derece kıymetli olan bir havalimanının yapılmasının sonuna gerçek yaklaştık. Yüzde 85-90 civarında inşaatın tamamlandığını, geri kalanının da çok kısa bir vakitte, 2-3 ay üzere bir müddet içinde gerçekleşeceği konusunda arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Bu terminal Kayseri’mize yaraşır bir terminal binası olacak. Son derece çağdaş, bütün istek ve muhtaçlıkları karşılayacak seviyede. Bu mevzuda arkadaşlarımız çok ağır emek harcadılar.” diye konuştu.

Akar, yeni terminal binası ile Kayseri havalimanının, turizme de tesir edeceğini, Kayseri’de değerli bir hareketlenme olacağını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası inşaatında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler alıp, değerlendirmelerde bulunduklarını tabir eden Lider Büyükkılıç, “Büyüyen ve gelişen Kayseri’nin ulaşım gereksinimlerine çağdaş ve konforlu halde karşılık verecek Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Apron İmal Projesi’nin devam eden çalışmalarını Ulusal Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar ve Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ile birlikte inceledik” dedi.

Hibya Haber Ajansı