GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:07

Bakan Dönmez: “İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk”

Bakan Dönmez: “İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk”

Bakan Dönmez’in konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Bugün burada bir ülkenin mukadderatını değiştiren beşerlerle bir ortadayız. İnanan, gayret eden, vazgeçmeyen, her türlü haksızlığa göğüs geren ve sonunda vadedilen zafer ulaşan beşerlerle birlikteyiz. Başta liderliğiyle Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye’nin güç tarihinde yeni bir çağ açan binlerce kahraman bugün burada bizlerle birlikte.

Bir ülkenin güç bağımsızlığına giden birinci kıvılcımı ateşlediler. Daha evvel Karadeniz’de yabancı şirketlerle birçok sondaj yapmıştık. Lakin hiçbirinde sonuca varamadık. Türkiye’nin bir karar vermesi gerekiyordu. Ya bu biçimde devam edecektik ya da kendi gemilerimizle, kendi insan kaynağımızla ve kendi teknolojimizle yola devam edecektik. Biz ikincisini seçtik. Yerli ve ulusal bir güç siyasetiyle evvel arama, sonra sondaj gemilerimizi filomuza dahil ettik.

Türkiye’nin bugün geldiği nokta; sabrın, azmin, çalışmanın, bir olmanın, bir arada olmanın bir sonucudur.





Göğsünde ay yıldız, omuzlarında bir milletin heyecanı umut dolu yarınları, Karadeniz’in hırçın sularını yara yara ilerledi.

Yılmadık, ümitsizliğe kapılmadık. İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk. Hz. Mevlana’nın da dediği üzere ‘Umut, hiç bitmeyen bahar mevsimidir. İçinde kar da yağar, fırtına da kopar lakin çiçekler açmaya daima devam eder.’ Geldiğimiz noktada her türlü zorluğa, her türlü ambargoya, her türlü yıldırmaya karşın hamdolsun başardık. Bir hayalimiz vardı inandık, gayret ettik. Ay yıldızın yüzünü yere eğmedik. Her türlü önyargıyı yıktık. Direnci kırdık.

Bugün Türkiye’nin güçte bağımsızlık ateşi Filyos’tan dalga dalga tüm yurda yayılıyor. Bu eser 85 milyonun. Bu gurur tüm Türkiye’nin. Bu muvaffakiyet Türkiye ile sevinen, Türkiye ile üzülen bütün kardeşlerimizin.

Karadeniz gazı, birinci keşiften üretime kadar dünyanın en kısa müddette yapılan deniz saha geliştirme projesi olarak kayıtlara geçti. Birinci fazda 10 kuyuda günlük 10 milyon, ikinci fazda 40 kuyuda günlük 40 milyon metreküp doğalgaz üreteceğiz. Proje tam kapasiteye ulaştığında Türkiye’nin mevcut doğalgaz gereksiniminin yaklaşık yüzde 30’unu tek başına karşılayacak. Keşfimiz tüm konutların 35 yıllık doğalgaz muhtaçlığını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Sönmesin diye şafaklarda dalgalanan ay yıldız, keşfin ateşiyle bugünleri değil geleceği de aydınlatıyoruz. 85 milyonun gücüyle aydınlık ve güçlü yarınlara daima birlikte ilerliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı