GündemHaber Girişi : 17 Mart 2023 11:42

Bakan Karaismailoğlu: “Adıyaman’da 2 bin 618 konteynerin kurulumunu tamamladık”

Bakan Karaismailoğlu: “Adıyaman’da 2 bin 618 konteynerin kurulumunu tamamladık”

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Yaşadığımızın felaketin izlerini bir daha yaşamamak üzere uğraşımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz. Şu an Adıyaman’da yaklaşık 264 bin vatandaşımıza süreksiz barınma imkanı sağlıyoruz. 248 bini çadırlarda, 15 bin kadar vatandaşımız da yurt, okul, okul pansiyonları ve konteynerlerde kalmaktadır. Bildiğiniz üzere bu evrede çadırlar sadece bir orta formül. Asıl hedefimiz konteyner ve prefabrik kentleri bir an evvel yaygınlaştırmak.

Sadece Adıyaman merkezde 21 alanda yaklaşık 18 bin 500 hayat konteyneri ve prefabrik kurmaktayız. 2 bin 618 konteynerin kurulumunu tamamladık. 2 bin 793 konteyner ve prefabriğin heyetimi da tamamlanmak üzere. Heyetimi tamamlanan konteynerlere ailelerimizi süratle yerleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştirmek ve hayatın onlar için bir nebze olsun olağana dönmeye başlaması bizi bir az olsun sevindirmekte. İnşallah bu sayı süratle artacak ve hayatın olağan akışına daha da süratle dönmeye başladığına daima birlikte şahit olacağız.

Açılan yaralı süratle güzelleştireceğiz. Çok daha güçlü ve gelişmiş kentleri daima birlikte kuracağız. Eskiyi yerine getirmenin ötesine geçeceğiz. Bölgelerimizin kültürel özelliklerini taşıyan yapıları ve toplumsal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla vatandaşlarımıza layık kentleri inşa edeceğiz. Devlet ve millet omuz omuza vererek tüm zahmetleri birlikte aşacağız. Biz çok güçlü ve aziz bir milletiz. Bu her vakit böyleydi.





Yarın ayrıyeten Çanakkale’de Gelibolu-Eceabat devlet yolunun da açılışını da gerçekleştireceğiz. 47,5 kilometrelik Gelibolu-Eceabat yolu projesinin 32 kilometrelik kısmını halkımızın hizmetine açıyoruz. Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği Gelibolu tarihi alanı, şehitlik ve anıt üzere kıymetli noktaların yanı sıra 1915 Çanakkale Köprüsü’ne de ulaşımı sağlayacak olan yol toplam 5 bin 351 metrelik 3 tünele de konut sahipliği yapacak.”

Hibya Haber Ajansı