GündemHaber Girişi : 05 Mart 2023 11:50

Bakan Karaismailoğlu: “Adıyaman’da içme suyu stoklarımızda eksik yok”

Bakan Karaismailoğlu: “Adıyaman’da içme suyu stoklarımızda eksik yok”

Bakan Karaismailoğlu’nun açıkalamalarından kimi satır başları şöyle:

“Ailelerimizin çocuklarımızın eğitimden sıhhate ne gereksinimleri varsa gideriyoruz. Sarsıntıdan etkilenen tüm bölgede süreksiz toplu ömür alanlarının kurulması için tüm çalışmaları AFAD’ın uyumunda yapmaya uğraş gösteriyoruz.

Felaketin izlerini silmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. AFAD uyumunda deprem bölgelerinde 35 bin 250’si arama kurtarma uzman işçisi olmak üzere, 271 binin üzerindeki işçiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuan da da 4 bin 331 arama kurtarma çalışanı olmak üzere misyonu devam eden işçinin sayısı 226 binin üzerindedir.

Şu ana kadar deprem nedeniyle 632 bin 538 afetzede tahliye edilmiştir. Şuan en kıymetli olan barınma ve ısınma muhtaçlığıdır. Giden canlarımız en büyük kederimizdir. Emel konut yapılana kadar sistemli hayat kurmak. Şu anda Adıyaman’da 203 binin üzerinde afetzedemiz barınıyor.

Adıyaman’da yıkımın izlerini ortadan kaldırıyoruz. Şu anda şehrin yüzde 95’ine kaynağından su verilmekte. Şebekedeki arızaların giderilmesine de devam ediyoruz. Bunun yanı sıra içme suyu stoklarımızda da eksik yok. Bina yıkım ve enkaz çalışmalarına bağlı olarak kentin tamamına su verebilmekteyiz. Gürlevik isale çizgisindeki arızaları gideriyoruz. Gürlevik kaptajındaki tamir işlerini de tamamladık.”
Hibya Haber Ajansı