GündemHaber Girişi : 01 Mart 2023 11:40

Bakan Karaismailoğlu, Hatay’da açıklamalarda bulundu

Bakan Karaismailoğlu, Hatay’da açıklamalarda bulundu

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Hatay için Kırıkhan için bilhassa Sayın Hüseyin ağabeyimle de sohbetlerimizde deprem öncesinde daima buraya farklı projelerimiz için açılışlarını, temel atmalarını yapmak için gelmeyi planlarken maalesef bu türlü bir berbat afetle karşılaştık. Olağan ki bu türlü gelmeyi biz de istek etmezdik. Esasen deprem olmasaydı burada çok hoş faaliyetlerimizin birlikte eşlik edecek milletle o keyifli günlerimizde birlikte olacaktık. İnşallah bu türlü afetleri bir daha yaşamayız.

13 vilayette topyekun bir gayret var. Bugün 24. günde geldiğimizde konteynerlerimiz bir taraftan faaliyet halinde. Çadırlarımız da vatandaşlarımızın bütün gereksinimlerini gidermek için ağır bir çaba var.

Bizler de bölgedeyiz. Sarsıntıdan çabucak dakikalar, saatler sonra bölgeye intikal ettik. Tek tük de olsa dükkanlarımız açılmaya başladı. Bölgeden sarsıntıdan etkilenmeyen bölgelere gerçek kıymetli bir göç oldu. İnşallah kısa vakitte buralar hareketlendiğinde bu vatandaşlarımızı tekrar onların ömür alanlarına döndüreceğiz. Bir taraftan konteynerlerde süreksiz ömür alanları da olsa bir sistemli hayata vatandaşımızı almaya çalışırken öbür taraftan da kalıcı konutlarımızın planlarını, projelerini yaptık. Pek çok yerde de bu hafta prestijiyle da üretim çalışmalarına başlıyoruz.





Hiç kimsenin dezenformasyonlarına, yanlışlarına kapılmadan biz işimizi çok uygun biliyoruz ve pek güzel yapacağız ve yapmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımızın, milletimiz zati bu işlerin üstünden kalkacağımızı çok yeterli bilmekte.”

Hibya Haber Ajansı