SağlıkHaber Girişi : 23 Aralık 2022 13:25

Bakan Koca Hastane Randevularında Yeni Kriteri Açıkladı!

Bakan Koca Hastane Randevularında Yeni Kriteri Açıkladı!

Bir ayda yaklaşık 2.8 milyon kişinin randevu almasına rağmen muayeneye gidilmediğini söyleyen Sağlık Bakanı Koca, “Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Bundan sonra, ‘Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım’ dönemi kapanıyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktor randevusunda yapılan yeni düzenlemeden 85 yaş üstüne özel doktor uygulamasına, ücretsiz sunulacak olan rahim ağzı kanseri aşısından influenza ve Kovid-19 testlerinin tek testte yapılabilmesini sağlayan 4’lü tanı kitine kadar birçok konudaki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Koca konuşmasında;

Ayda ortalama 2.8 milyon kişi randevu almasına rağmen muayeneye gitmiyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım attık. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak.

Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu olamaz.

MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25’e indi, şu anda yüzde 21’de, hedefimiz ise yüzde 10’un altı. Bundan sonra, ‘Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım’ dönemi kapanıyor” sözlerine yer verdi.