GündemHaber Girişi : 27 Mart 2023 18:20

Bakan Kurum: “81 ilin tamamında bir dönüşüm seferberliği içerisindeyiz”

Bakan Kurum: “81 ilin tamamında bir dönüşüm seferberliği içerisindeyiz”

Bakan Kurum’un konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“İstisnasız hepimiz her gecenin bir sabahı her karanlığın bir aydınlığı olduğuna tüm yüreğimizle inandık. Dün Kahramanmaraş’ta Hatay’da bugün Adıyaman’da kentlerimiz yine ayağa kalkıyor. Adıyaman’ın Yeni Yüzyılı yükseliyor. Baştan başa tüm Anadolu’muz inşallah sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve Türkiye yükseliyor. Bir daha tıpkı hüznü birebir acıları tıpkı üzüntüsü yaşamamak için devletimizle milletimizle 81 ilin tamamında bir dönüşüm seferberliği içerisindeyiz. Tüm deprem bölgesinde yemi yuvalarımız için 15. gününda birinci mukavelelerimizi imzaladık. 46. günde Kahramanmaraş’ta 47. Günde, Hatay’da temellerimizi attık. Bugün de sayısı 53 bin 830’a ulaşan yuvalarımızın harcını 50. günde Adıyaman’ımızda Adıyamanlı kardeşlerimizle daima birlikte karıyoruz.

Tarih şahit olsun milletimizi şahit olsun Adıyaman şahit olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm takımımızla tüm Adıyamanlı kardeşlerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışacağız üreteceğiz ve zelzeleden etkilenen tüm ailelerimiz sıcak yuvalarına kavuşuncaya kadar buralarda olacağız. 365 gün sonra sizlere yeni yuvalarınızı yeniden Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile birlikte teslim edeceğiz. Çeyrek asırlık inşa ve ihya birikimimizle en saygın bilim insanlarımızla mimarlarımızla mühendislerimizle Adıyaman’dan Edirne’ye Kars’tan İstanbul’a kadar bu cennet vatanı afetlere karşı güçlü hale getirmek için azimliyiz kararlıyız.”

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:





“Deprem felaketinin yaralarını süratle sardığımız bugünlerde birebir vakitte umut dolu yarınların temelini daima birlikte atıyoruz. Maalesef 6 Şubat’ta iki büyük depremle dünyada eşi görülmemiş bir afetle karşı karşıya kaldık. Tüm ülkemizi yasa boğan bu felaket nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletçe sıkıntı günler geçirdik. Lakin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 7 24 yürüttüğümüz çalışmalarla devlet millet omuz omuza sürdürdüğümüz dayanışmamızla bu güç günleri aydınlığa daima birlikte kavuşturacağız. Hasarlı binaların yıkılması enkazların kaldırılması ve yine inşa faaliyetlerini acilen yürütüyoruz. Binlerce yıllık tarihi ile sayısız medeniyete mesken sahipliği yapmış Adıyaman’ın özünde ilim var, irfan var, üretim var, ticaret var. Biz bunları yine payidar kılana kadar da durmayacağız.

Evsiz kalan vatandaşlarımıza inançlı ve konforlu barınma imkanı sağlamak şu an için büyük önceliğimiz. Ömür konteyneri ve prefabriklerin tamamını bir an evvel kurmak için ağır bir gayret veriyoruz. Vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştirerek hayatın onları için bir nebze için olsa da olağana dönmesini sağlıyoruz. İnşallah bu sayıları da süratle artıracağız. Ülkemize ve milletimize bir daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Hibya Haber Ajansı