GündemHaber Girişi : 14 Nisan 2023 16:34

Bakan Nebati: “Enflasyonla mücadele konusunda elbette taviz vermiyoruz”

Bakan Nebati: “Enflasyonla mücadele konusunda elbette taviz vermiyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati’nin konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Bugün yedili koalisyon ortaklarının bize ‘Yapamazsınız. Ne gerek var ki artık buna? Bunu asla başaramazsınız.’ dedikleri lakin milletimizin çok uzun yıllardır hayallerini süsleyen hangi eser hangi hizmet varsa çok şükür gerçekleştirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizlere nasip oldu. Allah’ın müsaadesiyle ülkemiz, Mersinimiz için daha neler neler yapacağız.

Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak adımları da arka arda alıyoruz. Yenilenebilir güç kaynaklarına dayalı heyeti gücün toplam şurası güç içindeki hissesini da yüzde 38,6’dan 54,5’e çıkardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazı inşallah 20 Nisan’da devreye alarak ülkemizin bir öteki hayalini de tekrar AK Parti hükümeti olarak gerçekleştirmiş olacağız. Ülkemizin birinci nükleer güç projesi olan Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni yakın gelecekte ülkemizin hizmetine sunacağız. Birinci elektrik üretimini de 2024 yılında yapacağız.

Mersin’deki bu tesisimiz ülkemizin elektrik gereksiniminin yaklaşık yüzde 10’unu karşılayacak ve tek başına bunu karşılamakla da yetmeyecek etrafa ziyanlı sera gazı salımı yapılmadan da bu faaliyetini gerçekleştirecek.

Küresel sarsıntıların eşiğinde tüm dünyayla birlikte bizim de meselemiz haline gelen enflasyonla uğraş konusunda elbette taviz vermiyoruz. Gerçekten geçtiğimiz yılın kasım ayından itibaren gerileme eğilimine giren ve mart ayında da 50,5 düzeyine gelen enflasyon her geçen gün aşağı gerçek belini kıra kıra indiriyor.

İnsanımızın işine, ekmeğine, huzuruna göz diken ve birtakım mümessillerin bizlere geçmişten bugüne içirmeye çalıştığı acı ilaçlarla, ezber reçetelerle değil, tedrici ve bütüncül insan odaklı bir anlayışla ilerliyoruz. Enflasyonu tek haneli düzeylere düşürünceye kadar da bu gayretimizden asla taviz vermeyeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı