GündemHaber Girişi : 17 Nisan 2023 19:25

Bakan Nebati: “İFM, finansal piyasalarımızın gelişmesini ve derinleşmesini hızlandıracaktır”

Bakan Nebati: “İFM, finansal piyasalarımızın gelişmesini ve derinleşmesini hızlandıracaktır”

Bakan Nebati’nin konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Küresel tezler taşıyan bir sektörel kümelenme projesi olan İstanbul Finans Merkezi’nin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Ekonomimize sunacağı değerli katkıların yanında önümüzde yesyeni fırsatlar ve geniş ufuklar açacağına gönülden inanıyorum.

İstanbul Finans Merkezi, finansal kuruluşlar için eşsiz özelliklere sahip bir yerleşke olmanın yanı sıra global bir sektörel etkileşim ve inovasyon merkezi olarak da finansal piyasalarımızın gelişmesini ve derinleşmesini hızlandıracaktır. Bu güçlü ekosistem, yeni yatırımcıların ülkemize gelmesinde ve finansman maliyetlerinin düşmesinde de hisse sahibi olacaktır.

Uluslararası sürdürülebilir fonların ülkemize getirilmesi ve gerçek kesimimize yeşil finansmanın sağlanması bakımından değerli bir sinerji kaynağı da olacaktır. İstanbul Finans Merkezi’nin bir başka kıymetli katkısı da İstanbulumuzun iştirak finans ve İslami bankacılık alanında da global bir merkeze dönüştürmesini sağlayacak çok kıymetli bir merkez olmasıdır.





2036 yılı prestijiyle İFM’nin ülkemizin toplam finansal hizmet ihracatını yaklaşık 3 kat artıracağını ve 15 yıl içinde gayrisafi yurt içi hasıla yapacağı toplam katkının da yaklaşık 130 milyar dolar olacağını öngörüyoruz. 15 yıl içerisinde merkezin toplamında 102 bin ek nitelikli istihdam oluşturmasını da hedefliyoruz.

Son 21 yıllık devir, sözün manasıyla bir atılım periyodu olmuştur. Bizler, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza sıkı sıkıya sarılarak her alanda yolumuzda inançla ilerlemeyi sürdürüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı