GündemHaber Girişi : 21 Mart 2023 12:34

Bakan Özer: “4 ilde eğitim ve öğretim kademeli olarak başlayacak”

Bakan Özer: “4 ilde eğitim ve öğretim kademeli olarak başlayacak”

Bakan Özer’in açıklamaları şöyle:

“Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart tarihi ile eğitim öğretime başlayacağız. Öbür vilayetlerimizde olduğu üzere eğitim öğretime etraf ve şehircilik bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz. Hasebiyle bulunan ilçelerde yahut vilayetlerdeki sağlam okul sayısına nazaran gerekmesi durumunda ikili eğitim gerekmesi durumunda taşımalı eğitimle süreçleri yöneteceğiz. Bu dört vilayetimizde ismini söylemediğimiz ilçelerde eğitim süreçlerinin başlamasını artık valiliklerimize bırakıyoruz. Valiliklerimiz AFAD merkezlerindeki değerlendirmeleri kapsamında hangi ilçeler 27 Marttan sonra hazırsa hem öğretmenlerimizin kalma yerleri muhtaçlıkları hem de öğrencilerimizin durumları ile ilgili gerekli her türlü tedbiri alarak kamuoyu ile paylaşacaklar.

Her ne kadar eğitime başlamayacak olan ilçelerimizi söylesek de ulusal eğitim bakanlığı olarak bildiğiniz üzere 6 Şubat tarihinden itibaren 10 vilayetimizde okullar 1 Mart, 13 Mart, 27 Mart tarihi ile başlamış olmasına karşın daha evvelki tarihlerde çocuklarımızı yalnız bırakmamak bu tramvayı süratli bir biçimde atlatmalarına dayanak olmak üzere çadırlarda okullarda prefabrik okullarda öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Şu an itibariyle bölgemizde bin 793 konteyner çadır ve prefabrik okulda eğitim öğretim kapalı olmasına karşın çocuklarımız eğitim öğretime devam ediyor. Zira bölge için bakanlık olarak yaklaşımımız şu müfredat dayalı bir eğitimden fazla çocuklarımızın süratli bir formda bu tramvayı atlatmaları normalleşmeleri için çocuklarımızı çadırlarda konteynerlerde prefabrik okullarda öğretmenlerimizle buluşturmaya ihtimam gösteriyoruz.

LGS ve YSK’ye hazırlanan 8 ve 12. Sınıfı öğrencilerimizle ilgili bir dizi kararlar aldık. Çocuklarımızın mağduriyetlerini gidermek için hem ikinci devir bahislerinin kıyı olmaması hem de bu süreçten etkilenmeden süratli bir halde hazırlıklarına takviye vermek için 734 noktada destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Hem bölgedeki öğretmenlerimizle hem de ölçme ve kıymetlendirme imtihanı hizmetleri genel müdürlüğümüzün 81 vilayetteki ölçme ve kıymetlendirme merkezlerinde vazife alan öğretmenlerimizi göndererek çocuklarımızın LGS ve YKS imtihanına hazırlanmaları ile ilgili her türlü takviyesi vermeye devam ediyoruz. Bu hafta sonuna kadar da 734 olan takviye noktasını da bine çıkartacağız.





Bölgedeki bu büyük afetten ötürü 10 vilayetimizdeki yatırım programlarımızı revize ediyoruz. Yaklaşık 40 milyar tllik bir yatırımı bölgeye ayırdık. Bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız. 500 tane bölgeye yeni prefabrik okul yapma kararı aldık inşallah bunları da süratli bir halde bir sonraki eğitim öğretime tamamını yapmak üzere fakat nisan ayı içerisinde adım adım bunları hizmete alarak çocuklarımızı eğitim öğretimi desteklemeye devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı