GündemHaber Girişi : 25 Mart 2023 11:07

Bakan Özer, Malatya’da depremzede öğretmenlerle iftarda bir araya geldi

Bakan Özer, Malatya’da depremzede öğretmenlerle iftarda bir araya geldi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’da temaslarda bulundu. Burada sürdürülen eğitim öğretim süreçlerine ilişkin faaliyetleri yerinde inceleyen Bakan Özer, haftanın yedi günü eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü İnönü Üniversitesi Teknopark Teknokent Eğitim ve Öğretim Kampüsü’nü ziyaret etti.

Daha sonra Atatürk Kız Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan konteyner kenti ziyaret eden Bakan Özer, buradaki vatandaşların taleplerini dinleyip tahlillerine yönelik talimat verdi.

Özer, akabinde öteki vilayetlerden gelen öğretmenlerin kaldığı Niyazi Mısri Toplumsal Bilimler Lisesine giderek, lisenin bahçesinde kurulan iftar çadırında öğretmenlerle birlikte orucunu açtı. Öğretmenlerin ramazanlarını kutlayan Özer, felaketin birinci gününden itibaren Ulusal Eğitim topluluğunun depremzedelerin muhtaçlıklarını karşılamak için seferber olduğunu belirterek öğretmenlere ve tüm eğitim çalışanlarına teşekkür etti.

Özer, temaslarıyla ilgili toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Malatya’da Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisemizin bahçesinde öğretmenlerimizle iftar yaptık. Afet bölgesinde çocuklarımızın eğitimlerinin kesintisiz sürmesi için ilk günden beri emek veren tüm öğretmenlerimize minnettarız… Teknokent konteyner alanında öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızlayız… Milletimizle kenetlenerek zor günleri geride bırakıyoruz.” sözlerini kullandı.

İftar programında Ulusal Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen, Ölçme Kıymetlendirme ve İmtihan Hizmetleri Genel Müdürü Murat İlikhan ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hatice Özdemir hazır bulundu.

Hibya Haber Ajansı