GündemHaber Girişi : 14 Mart 2023 16:04

Bakan Soylu: “Burada çalışan insanları birbirine düşürmenin ne anlamı var?”

Bakan Soylu: “Burada çalışan insanları birbirine düşürmenin ne anlamı var?”

Bakan Soylu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Geldiğim günden itibaren de problemleri çok düzgün biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, mezarlıkta bayrağı kaldırdığımıza yönelik benim de bu işin talimatını verdiğime yönelik bir değerlendirmede bulundu. Bir ülkenin idaresine talip cumhurbaşkanı adayı bütün bunlar değerlendirirken ve söylenirken deprem bölgesinde palavra üzerinden şayet siyaset yapılırsa Allah adama hesabını sorar. Hepimizin sorumlulukları var lakin kendi sorumlulukları da kelam konusu en azından doğruyu söyleme sorumluluğu kelam konusu. O mezarlık orada başından beridir var şayet o mezarlıkta benim geldiğim günden sonraki ikinci yahut üçüncü günde o mezarlığa gitmemişsem o mezarlıkta ay yıldızlı bayrağı bizim arkadaşlarımız asmamışsa her türlü şeyi söyleyebilir. Lakin Kılıçdaroğlu gelecek diye şayet mezarlık kentin flamalarıyla süsleniyorsa bu bir ayıptır zati gerek de yok.

Bugün flama günü değil bugün bizim ortak günümüz bizim bayrağımız. Orada mescit yapıldı hakikat. Mesciti de biz yaptırdık. Hem beşerler gelsinler namaz kılsınlar hem de orada sabahtan akşama kadar beşerler kendi cenazeleri üzerine Kur’an okunduğunu görsünler diye. Diyanet İşleri Lideri gittiğinde ay yıldızlı bayrak orada biz orada olduğumuzda ay yıldızlı bayrak orada. Ay yıldızlı bayrağı kaldıran da oradaki flamalarını kaldıracağım diye belediyenin vazifelileri. Taktıran bizim emniyet müdürü yardımcılarımız ve bizim arkadaşlarımız. Ne gerek var bunlara niçin bu türlü açıklamalar yapılması hususu konusunda bizi mecburî bırakıyorlar. Ya arkadaş sizin bir şeye gereksiniminiz var mı diye sorması gerekirken elinde Ankara Büyükşehir Belediyesi var, İstanbul Büyükşehir Belediyesi var burada çalışanlarda var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Pekala gelip çabucak bu sıkıntıyı karıştırmanın burada çalışan insanları birbirine düşürmenin ne manası var.

Mezarlık yerini valimiz bulmuş. Mezarlık yerini Denizli belediyesi açmış biz bunu söylüyor muyuz söylemiyoruz neden Hatay Büyükşehir Belediyesi depremzede açamayabilir yapamayabilir adamlarını bulamayabilir bunların hepsi makul şeyler yani olabilir sarsıntının içerisinde bunlar düşünülebilir lakin gelip sorumluluk sahibi insan bu talimatı o verdi o talimatı bu verdiği diye buradaki insanları birbirine düşürmeyi bunların üzerinden bu tartışmayı yapmayı gerçek bulmadığımızı Kılıçdaroğlu’nun buralara geldiği vakit bu insanların moral ve motivasyonunu kuvvetlendirici bir grup değerlendirmeler yapmasını yanlışsız olabileceğini biz burada olan arkadaşlar söylüyoruz.





Ne olursunuz palavra yahut kendisini gösterebilmek için oburunu karalayacak adımları atmayacak bir devirdeyiz ve bir yerdeyiz. Burada hepimiz Hatay’ın buyruğuna amadeyiz. Hepimiz deprem bölgesindeki vilayetlerin buyruğuna amadeyiz gücümüz yettiğince bütün imkanımız devletin kapasiteleriyle burada gayretimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Burası siyasetin bu kadar yapılabilecek yeri değil Ankara’da yapabilirsiniz oradan istediğiniz kelamları söyleyebilirsiniz ancak burada çalışan insanları birbirine düşürebilecek bir anlayışı ortaya koymayalım.”
Hibya Haber Ajansı