GündemHaber Girişi : 04 Mart 2023 22:34

Bakan Soylu: “Deprem bölgesinde 426 belediye görevlendirildi”

Bakan Soylu: “Deprem bölgesinde 426 belediye görevlendirildi”

Bakan Soylu’nun konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Hem Hatay’dan öbür vilayetlere giden vatandaşlarımız Hatay’dan Yayladağı üzere, Altınözü üzere, Arsuz üzere, Reyhanlı üzere ilçelere giden vatandaşlarımız ve onların oluşturduğu ağırlar ve onların talepleri burada bu masa etrafında ve alanda olan bütün arkadaşlarımız tarafından takip edilmektedir.

Bu 10 vilayette esnaflarımızda da önemli bir tahribat kelam konusu oldu. Buna yönelik gerek esnaf teşkilatlarımızla, Ticaret Bakanımızla da bu mevzuyu kıymetlendirerek tekrar bağış tarzı birçok vilayetle valiliklerimiz, bağışçılarla onları bir ortaya getirerek vilayetlerde küçük esnaf dükkanları yaparak şu anda onların da ticari hayatlarına başlaması, kentlerin biraz daha hareketlenmesi konusunda adım da atılmaktadır.

Köyün tarım hayatından, süt sorunundan tutun da tüm süreçlere kadar tekrar bu masanın etrafındaki bütün arkadaşlarımız tarafından takip edilmekte. Bilhassa Tarım ve Orman Bakanlığı ve yetkilileri tarafından takip edilmektedir.





Sokak hayvanları sıkıntısı birebirdir. Sokak hayvanları sorununda bir taraftan belediyeler, bir taraftan veterinerler birliği, bir taraftan Ulusal Parklar Genel Müdürlüğü bütün bunlar bilhassa tüm vilayetlerde bu süreçle ilgili anı anına hem sıkıntıyı takip edebilmek, hem karşılaşılan meseleleri giderebilmek için efor sarf etmektedirler.

Deprem bölgesinde 426 belediye görevlendirildi. Bunların her biriyle çalışılıyor. Yalnızca Hatay’da 127 belediye var. Aslında ne kadar büyük bir operasyon yürütüldüğünü ve nasıl bir uyum içerisinde olunduğunu, herkesin misyonunu ne kadar sahiplendiğini ve nasıl bir süreç yönetildiğini tabir etmek için bunu örneklendirerek anlatıyorum.

Deprem bölgesinde 41 vali görevlendirildi. Bunların 15’i Hatay’da, 11’i Kahramanmaraş’ta, 5’i Adıyaman’da, 4’ü Malatya’da, Gaziantep’te, Osmaniye’de ve başka noktalarda olmak üzere toplam 41 vali. Bunların her birinin bir misyonu var.”

Hibya Haber Ajansı